Sbohem Harry Pottere

Sbohem Harry Pottere
02:19, 04.11.2021

Harry Potter končí. Studio Niantic dnes oznámilo, že jejich hra Harry Potter: Wizards Unite se blíží ke svému konci a to nejen příběhově. Studio rovněž poděkovalo všem hráčům a příznivcům jejich díla za trvalou podporu.

Hra by měla být ukončena poslední den v lednu příštího roku. Kromě ukončení příběhu má do té doby titul nabídnout další eventy, jejichž seznam najdete zde. Od 6. prosince přitom už nebude dostupná v obchodech a nebudou umožněny ani transakce za reálné peníze a proběhnou i další změny.

Studio nicméně nezahálí. V rámci svého prohlášení rovněž uvedlo, že zkušenosti získané díky Harry Potterovi zúročí v dalších hrách, přičemž momentálně pracuje na dalších devíti projektech. Zmíněna byla hra Transformers: Heavy Metal, kde se dostanou do hledáčku rozšířené reality všem známí mimozemští plecháči. Ostatně Niantic uvedl, že v AR vidí velký potenciál a chtějí v jeho dalším zkoumání pokračovat. Kolik z připravovaných her však na tomto principu bude založeno zatím není jasné.

Jisté je to, že v rámci AR her si zatím neotřesitelné místo udržuje i nadále Pokemon Go což je sice působivé, ale na druhou stranu je to i škoda, když světy jako právě ten Harryho mají určitě také co nabídnout.


DALŠÍ

CGwillWin