hw
recenze
Genesis Pallad 550 - recenzia

Genesis Pallad 550 - recenzia
Genesis Pallad 550 - recenzia
12:07, 19.10.2021

S poľskou spoločnosťou Genesis som vás nielen ja, ale aj moji kolegovia, formálne zoznamovali už toľkokrát. Mám pocit, že by bolo možno vhodné prestať dookola drhnúť ten naratív s nimi spojený. Narážam teraz priamo na asi najčastejšie opakované pozitívum o nízkej cenovej relácii, do ktorej daná firma balí drvivú väčšinu svojich produktov. Preto nechajme teraz bokom toľkokrát opakovanú frázu o pomere medzi cenou a výkonom, jednoducho tento aspekt je už pri Genesise proste automatickým faktom, a poďme sa spoločne porozprávať o jednom zo štyroch herných ruksakov, ktoré si môžete z ich portfólia dnes zadovážiť. Rad s označením Pallad sa mi do rúk dostal už tretí raz a v tomto prípade išlo o vôbec najvyšší model, Pallad 550, schopný ponúknuť obrovskú porciu odkladacích, ako aj špecializovaných priehradiek. S daným batohom sa môžete skutočne vybrať na výlet s obsahom, ktorý vlastne možno ani nepotrebujete – vysvetlím nižšie.



Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 550 - recenzia)

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 550 - recenzia)

Predmetný herný ruksak sa po stránke dizajnu nesie na tradičnej vlne a tak, ako jeho predchodcovia, ak dáme teraz bokom výzorom skôr vojensky ladený Pallad 450, aj on prichádza v čierno-červenej kombinácii, s jasnými insígniami ohľadom využiteľnosti. Rozmerovo väčší produkt (510 x 200 x 345 mm) sa s váhou 1 401 gramov dokáže postarať o nosnosť na hranici desiatich kilogramov. Materiálom sa tu rozprávame o polyestere doplnenom gumovými aplikáciami a plastovými prackami tak, aby celková využiteľnosť našla isté funkčné prepojenie. Na rozdiel od predchádzajúceho modelu, telo ruksaku Pallad 550 sa delí na dve hlavné časti, z čoho tá zadná je pochopiteľne vyhradená predovšetkým na notebook. Do špeciálnej priehradky môžete zastrčiť laptop s celkovou veľkosťou 17,3 palca, čo je samozrejme viac než dostačujúce a priestor, kam počítač umiestite, je nielen pripravený zniesť tvrdé nárazy, no súčasne je pomocou úchytu schopný zaistiť aj menšie verzie prenosných počítačov. Celá zadná oblasť je potom vyrobená z priedušného sieťovaného materiálu, čím sa pri nosení v horúcich dňoch nemusíte obávať spoteného chrbta, i keď samozrejme pri extrémnom počasí je nutné rátať so všetkým. A teraz to najdôležitejšie. Povrchová vrstva textílie zvládne odolať návalom vody a tak ako to je pri ďalších troch ruksakoch z identického radu Pallad, aj tu sa nemusíte obávať, že by vám pri pochode dažďom prenikla voda rovno k citlivej elektronike. Batoh som naplnil všetkým dostupným hardvérom, nezabudol som ani na svoje obľúbené trenírky, a následne nastala simulácia sprchy pomocou hadice na polievanie záhrady. Skúšal som kropiť predovšetkým horné časti, avšak nezabudol som ani na boky a dokonca som čiastočne nevynechal ani chrbát. Po pár minútach intenzívneho sprchovania sa rozoznel zvuk kovových zipsov a s radosťou vám môžem oznámiť výsledok – s daným batohom sa skutočne nemusíte báť prebehnúť cez intenzívny lejak, nech už v ňom máte uskladnené čokoľvek cenné.

Áno, aj slnečné okuliare

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 550 - recenzia)

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 550 - recenzia)

Genesis vyrobil ďalší herný ruksak ponúkajúci priam prehnané množstvo menších i väčších úložných vreciek. Máme tu oblasť určenú pre tradičný hardvér, avšak nezabudlo sa ani na možnosť uloženia okuliarov, kľúčov či dokonca pamäťových médií a externých nabíjačiek. Posledná menovaná sekcia je pomocou gumeného priechodu prepojená s vonkajškom, aby ste si mohli z nej pohodlne vyviesť kábel von a nabíjať telefón, či iné zariadenie priamo počas chôdze. A čo všetko som tam vlastne dokázal napchať? Začalo to herným headsetom, ktorý sa uchytáva do hornej časti prostredníctvom suchého zipsu. Pokračovalo to bezdrôtovou myšou, podložkou pod myš, práve recenzovanými hodinkami, klávesnicou (zmestilo by sa ich samozrejme niekoľko), tabletom, telefónom, fľaškou s vodou, energetickým nápojom, receptom na koložvársku kapustu, drevenou nohou a tak ďalej a tak podobne. Na vonkajšej strane má užívateľ k dispozícii štyri stredne veľké vrecká so zipsom a aby toho nebolo málo, ešte aj duo vyložene malých priehradiek ideálnych na pas, či peňaženku. Po oboch stranách tela ruksaku sa tiahnu dva elastické popruhy s možnosťou regulovania šírky, čo umožňuje nastavenie batohu do vami potrebnej veľkosti, aby prípadný menší obsah vo vnútri nelietal kade tade. Samozrejme, že hlavné popruhy patriace na ramená sa dajú tiež regulovať a v záujme dostatočnej bezpečnosti sú vybavené reflexnými prvkami. Celý batoh je celistvý a pevný, či už ho naložíte až po okraj alebo len do tretiny. Manipuláciu s ním, mimo vášho chrbta, zaručuje hlavná rukoväť umiestnená rovnako tradične na samotnom vrchu. I keď som Pallad 550 naložil všetkým, čo by som vo finále vlastne reálne niekde mimo kancelárie ani nevyužil, na tuhosti a konzistentnosti testovaného produktu sa to nijak zásadne neprejavilo. Neodolal som pokušeniu skúsiť pomocou tohto herného ruksaku preniesť aj next-gen konzoly PlayStation 5 a Xbox Series X, avšak, keďže sú obe objemovo atypické a nejde o nejaké slim verzie, pochopiteľne som neuspel. Jediné, čo tak môžete prostredníctvom Pallad 550 preniesť je Xbox Series S, Nintendo Switch alebo staršiu generáciu konzol.



Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 550 - recenzia)

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 550 - recenzia)

Prepracovali sme sa k samotnému záveru testu na herný ruksak od firmy Genesis a tak, ako som vyššie nechcel všetko odštartovať cenovkou, určite vám aspoň v závere túto informáciu musím predniesť. Podľa oficiálneho internetového obchodu výrobcu by ste za Pallad 550 mali dať necelých 70 Eur. Avšak akonáhle si tento produkt hodíte do vyhľadávania prostredníctvom siete našich lokálnych predajcov, ste schopní nájsť cenové rozpätie od viac než prijateľných 35 Euro až po výrobcom odporúčanú cifru. Každý, kto momentálne pátra po kvalitnom a po stránke možností široko zameranom hernom ruksaku, by mal na zoznam potenciálnych produktov automaticky zahrnúť aj Pallad 550 a nebáť sa, že tým urobí nejakú chybu.

Všestranný herný batoh, do ktorého zbalíte všetko, čo vám napadne

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 550 - recenzia)

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 550 - recenzia)

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 550 - recenzia)


CGwillWin