akce
Česká hra 1428: Shadows over Silesia spustila crowdfundingovú kampaň

Česká hra 1428: Shadows over Silesia spustila crowdfundingovú kampaň
17:55, 07.09.2021

Po roku úpenlivého vývoja sa nám dnes opäť a výrazne pripomenul nádejne vyzerajúci český projekt s názvom 1428: Shadows over Silesia. Dielo vyvíjané jedným jediným autorom (Petr Kubíček aka KUBI Games) je temnou akčnou adventúrou obohatenou o fantasy prvky, ktorej dej sa odohráva na pozadí historických reálií lokálneho charakteru - sledovať by sme mali osudy dvoch charakterovo odlišných hrdinov. Vývoj ráta striktne s PC verziami (ak bude táto forma úspešná, autor sa nebráni portu na konzoly) a ponúkne kompletný anglický ako aj český dabing.

V súčasnosti je dielo po dva a pól roku v polovici vývoja a aby bolo možné to celé dotiahnuť do zdarného konca, autor spúšťa kampaň cez Hit-Hit a naznačuje vydanie v roku 2022. Záujemcovia si tak môžu prísť na zaujímavé bonusy k hre ako aj predbežným prístupom. Ak vás obsah tejto projekcie láka, určite si naštudujte podrobnú PR správu a nezabudnite si pustiť najnovší trailer.

Po roční odmlce přichází jediný vývojář hry 1428: Shadows over Silesia s novým tříminutovým trailerem, který ukazuje spoustu záběrů přímo ze hry a poodhaluje, jak bude samotná hra vypadat.

Nejdříve připomeneme, že Shadows over Silesia je temná akční adventura s fantasy prvky zasazená do reálné středověké Evropy. Hlavní pilíře hratelnosti jsou tři - průzkum, hádanky a souboje. Nejvíce se nám líbí grafická stylizace. Izometrická grafika připomíná klasická RPG a působí trochu pohádkovým dojmem. Hráč se bude pohybovat jak po svých, tak na hřbetu koně a navštíví spoustu reálných i fiktivních míst ve středověkém Slezsku. Bude plenit vesnice, bránit hradby města, prozkoumávat tajné podzemní kobky, opuštěné doly, nebo zapovězené části klášterů. Hra vyjde kompletně dabovaná nejen v angličtině, ale díky spolupráci se skupinou Fénix Pro Dabing také v češtině.

Trailer poprvé prozrazuje, že příběh hry je vyprávěn z pohledu dvou hratelných postav. Mrzutého husitského hejtmana Hynka, který nejde pro nadávku daleko a s ničím se moc nepáře a johanitského rytíře Lothara, muže dobrého vzdělání a mravů, co se po boku svých bratrů postaví do první linie Slezské obrany. Každý má své vlastní motivace a názory na svět kolem sebe, jinou výbavu a schopnosti. Jejich osudy se brzy propletou. Střetnou se se zbraní v ruce, nebo uzavřou křehké spojenectví, aby se bok po boku postavili mnohem horšímu nepříteli?

Vývoj hry dospěl do své poloviny a původně plánovaný rozsah se zvětšil o třetinu. Hra bude rozdělena do třinácti kapitol, nad kterými strávíte 20-30 hodin čistého času. Vše bylo zatím financováno pouze z rodinných úspor. Nyní ale autor potřebuje pomoc, aby se projekt podařilo dotáhnout do zdárného konce. Spouští crowdfundingovou kampaň, ve které chce vybrat částku nutnou k dokončení vývoje. Dostáváte jedinečnou možnost si hru nejen koupit dopředu a tím autora podpořit, ale také získat exkluzivní předběžný přístup k demu, alfa a beta verzi hry.

  • Izometrická grafika - Grafika hry je inspirovaná klasikami RPG žánru. Je izometrická, stylizovaná a trošku pohádková. Děj se často odehrává v podzemí, během deště, nebo v noci, což umocňuje temnou atmosféru a důraz kladený na kontrast světla a stínu.
  • Český a anglický dabing - Veškeré dialogy budou kompletně dabované v angličtině i češtině.
  • Náročné hádanky - Originální hádanky, které na své strastiplné cestě potkáš, ti jistě dají zabrat. Velkým vzorem byly klasické adventury z devadesátých let. Budeš muset využívat prostředí, hledat předměty, získávat informace a luštit rébusy, nebo šifrované zprávy. Některé problémy jde řešit různými způsoby, nebo je šikovně obejít.
  • Plížení ve stínech - Občas budeš muset splynout se stíny a proplížit se kolem nepřátel, aby tě neodhalili. K nalezení ideální cesty ti pomůže sledovat jejich hlídkové trasy a zvyky. Anebo je můžeš zkusit potichu vyřadit, jednoho po druhém.
  • Složité souboje - Soubojový systém je jednoduchý na pochopení, ale bude to chtít cvik, abys ho plně ovládl. Pamatuj si jedno: Přečíslení je problém! Pokud se na tebe vrhnou tři a více protivníků zároveň, zemřeš! Klíčem je využívat jejich chyb, počkat si na správný moment a pak zaútočit. Postavíš se nejen rytířům, vesničanům, nebo loupežníkům, ale také různým nadpřirozeným bytostem, které není radno podceňovat.
  • Různorodé prostředí - V průběhu hry se budeš pohybovat jak pěšmo, tak na hřbetu svého koně. Navštívíš celou řadu skutečných i fiktivních míst ve středověkém Slezsku. Budeš plenit vesnice, odhodlaně bránit hradby města, prozkoumávat tajné podzemní kobky, opuštěné doly, nebo zapovězené části klášterů. Těšit se můžeš například na Třemešnou, Nisu, klášter v Břehu, nebo hrad Rabesberg.
  • Skryté mince - Ve hře budeš mít možnost hledat dva druhy skrytých mincí. Jen ti nejlepší z nejlepších budou schopní posbírat všechny. Nejen že si jimi naplníš měšec a odemkneš unikátní achievementy, ale také je občas můžeš využít k postupu příběhem.

  • DALŠÍ
    
    CGwillWin