hw
Nová PS5 je síce ľahšia ale na úkor chladenia

Nová PS5 je síce ľahšia ale na úkor chladenia
09:31, 30.08.2021

SONY sa rozhodla revidovať minulý rok vydanú konzolu PlayStation 5 čo okrem jemnej vonkajšej zmeny ohľadom skrutky v stojane, prinieslo aj veľa otáznikov okolo vnútorností tohto hardvéru. Oficiálne sa nevie nič a tak známa YT postavička menom Austin Evans zapojila svoj kanál do práce a objednala si japonskú digitálnu verziu tejto vynovenej PS5.

Jeho zistenia sú pomerne prekvapivé, keďže zníženie váhy o 300 gramov sa v jeho testoch ukázalo byť problémom v spojitosti s menším chladením. Austin vykonal niekoľko meraní a konzola sama o sebe bežala na vyšších prevádzkových teplotách než starší model (CFI-1XXX) a to v rozmedzí od 3 až 5 stupňov. Môžeme len špekulovať prečo SONY takto redukovalo chladenie, keďže pár gramov naviac pri nulovej zmene proporcií predsa o ničom nerozhoduje a asi najlogickejšie vysvetlenie sa spája so snahou výrobcu zraziť cenu dotovanej digitálnej verzie, ktorá sa tak dobre nepredáva ako verzia s BR mechanikou, na ktorú už SONY nemusí doplácať.

Apropo ak sa teraz snažíte kúpiť novú PS5, určte vám príde vhod aj poznávacia značka toho staršieho modelu a tá je presne CFI-11XX. Video Austina a jeho zistenia si môžete pozrieť nižšie.


DALŠÍ

CGwillWin