Abandoned nie je nový Silent Hill a s Kojimom nemá nič spoločné, ide o podvod?

Abandoned nie je nový Silent Hill a s Kojimom nemá nič spoločné, ide o podvod?
15:12, 17.08.2021

Survival horor z prvej osoby, projekt Abandoned od indie štúdia Blue Box Game, sa už od prvého oznámenia krútil okolo podivných špekulácií. Za tie si z časti mohli samotný autori, keď svojím diletantstvom a neschopnosťou jasne deklarovať čo ich projekt má ako exkluzivita pre PlayStation 5 vlastne priniesť, len priživovali šialené teórie milovníkov kultu Silent Hill a rovnako aj známeho vtipkára Kojimu.

Evidentne im však robilo nesmierne dobre ak sa o nich písalo v každej možnej súvislosti, ostatne aj negatívna reklama je stále reklama. Aktuálne však už CEO Hasan Kahram asi pochopil, že ak by pokračovali v priživovaní teórií, nakoniec by to s ich hrou nemuselo dopadnúť vôbec dobre. Sám znova zopakoval, že Silent Hill a ani Kojima nemá s ich dielom nič spoločné a aby to konečne podporil aj faktami, ukázal anglickému plátku NME scenár hry aj gameplay obsah. Ich redaktor na základe toto potvrdil, že pôvodné teórie sú skutočne mylné a Abandoned je nová hra participujúca na vlastných nápadoch a nevyužívajúca nič z SH ani hlavy Kojimu.

To však nič nemení na fakte, že firma Blue Box Game nie je stále schopná jasne ukázať čo že to ten Abandoned vlastne je a tu sa vynára iný problém. Ak sa totižto pozrieme na nedávnu históriu okolo spomínanej firmy Blue Box Game, razom zistíme, že ide o dosť pochybnú firmu čo sa až príliš často vyhovára na technické problémy a čo odkladá a oznamuje dookola nejaký horor, avšak bez reálneho výsledku - jeden tu bol ale dopadol katastrofálne už v Early Access forme. Je dosť možné, že sme jednoducho svedkami účelového podvodu s cieľom obohatenia sa na neoprávnenej pozornosti lomeno reklame.

Klik pro zvětšení (Abandoned nie je nový Silent Hill a s Kojimom nemá nič spoločné, ide o podvod?)


DALŠÍ

CGwillWin