Po 8 rokoch vývoja dorazil Skull & Bones do alfa fázy

Po 8 rokoch vývoja dorazil Skull & Bones do alfa fázy
09:41, 21.07.2021

Opäť tu máme projekt, ktorý sa aj napriek enormnej pozornosti zo strany verejnosti už od prvého ohlásenia, reálne kotúľal uličkou plnou problémov. Keď Ubisoft v roku 2017 predstavil Skull & Bones ako akčnú adventúru na E3, všetci sa išli potrhať od nadšenia. To však vôbec netušili, aký chaos je vlastne za celým projektom.

Pôvodne malo ísť v úvodzovkách len o online DLC do Assassin’s Creed IV: Black Flag, avšak producenti nakoniec usúdili, že by z ich investície mohlo byť niečo viac. Vývoj vraj začal v roku 2013 avšak reálne išlo skôr len o pomalé skladanie nie práve premyslenej koncepcie, kde najväčšiu kvalitu dosiahli len pekne zostrihané CGI videá. Hra ako taká samozrejme neexistovala ani v roku 2017 a ani o rok neskôr kedy sme mohli sledovať druhý E3 trailer. Plánované vydanie sa posúvalo a aktuálne je stanovené na začiatok roku 2023, čo Francúzi už musia stihnúť - dôvod tkvie v skutočnosti, že vývoj je v rukách ich divízie zo Singapuru, kde na vývoj dostali grand priamo od vlády a s tou už sa zahrávať nemôžu.

Ubisoft tvrdí, že za všetkými problémami je nejasná a od začiatku chaotická vízia pôvodných vývojárov (pekné tvrdenie pri doterajšom preinvestovaní 120 miliónov dolárov) a hlavne niekoľko reštartov spôsobených výmenou vedenia a neskúsenými zamestnancami. Nech už je to akokoľvek, nebudem vás otravovať hromadou nepodstatných detailov o tom ako často menili hlavnú pointu hry samotnej, v súčasnosti je Skull & Bones totižto v alfa fáze a do konca vývoja ostáva ešte dosť času na to aby to celé krachlo ako tá potopená loď.


DALŠÍ

CGwillWin