Táto hra zvolila dosť netradičné PR

Táto hra zvolila dosť netradičné PR
10:44, 20.07.2021

Počas dávno skončenej E3 sa svetu predviedla jedna zaujímavá arkáda s názvom Golf Club: Wasteland od srbského štúdia Demagog, ktorá si svojím spracovaním vyslúžila pozornosť médií so širokým záberom. Fakticky ide o 2D projekt pojednávajúci o opustenej planéte zem na ktorú si miliardári bývajúci na Marse, chodia zahrať golf. Vtipná pointa spojená s konceptom športovej simulácie (čiastočnej) však čo do PR pokračuje aj dnes, kedy sa má na okraj vesmíru vybrať práve taký jeden miliardár a to majster Amazon, Jeff Bezos.

Podľa slov kreatívneho riaditeľa štúdia Demagog, Igora Simica, je nezmyslom vydávať projekt Golf Club: Wasteland pre široké masy a preto sa rozhodol, že ponúkne jednu jedinú kópiu hry (ideálne na disketách v počte 750 kusov) tomu bohatému dobrodruhovi, čo mu vyplatí sumu 500 miliónov dolárov. Za tento budget sa potom chce posadiť niekam k záchodom počas posledného odletu na Mars (ak to nastane) s cieľom kolonizovania planétu tak aby naplnil pointu vlastnej hry.

Asi dobre chápete, že ide len o jemne trápny spôsob ako si prihriať PR polievočku v zmysle dnešného štartu spomínaného Jeffa Bezosa, ktorý sa naozaj pôjde pozrieť priamo na hranicu vesmíru, každopádne keďže sme vás o hre samotnej počas E3 pôvodne neinformovali, práve teraz nastal čas to napraviť. Nech už je táto reklama akákoľvek, tak Golf Club Wasteland vyzerá slušne a to nemusí byť ani preprogramovaný na Linux - čo bol ostatne jeden z ďalších obchodných plánov Igora Simica.


DALŠÍ

CGwillWin