Čo sa stane s digitálnym obsahom keď zomriete?

Čo sa stane s digitálnym obsahom keď zomriete?
17:10, 15.07.2021

Čínsky holding Tencent nás aktuálne informoval o finálnom schválení ich najnovšieho patentu, ktorý priamo súvisí s dedením digitálneho obsahu. O ten sa pokúšali ešte pred dvoma rokmi avšak evidentne bolo nutné z ich strany dotiahnuť ďalšie detaily, aby sa celá vec stala priechodnou. A o čom to teda celé je?

S čoraz väčším nástupom digitalizácie, nech už sa rozprávame o hernom alebo kancelárskom softvéri, vyvstáva dosť zásadná otázka ohľadom prepadnutia práv po smrti pôvodného nákupcu. Aj preto sa touto témou bude nutné, skôr či neskôr, zaoberať v oveľa širšom zábere než si možno teraz myslíme. Naše zakúpené hry/programy raz môžu prejsť na našich potomkov a práve patenty s akýmsi súvisí aj snaha uvedenej čínskej firmy, môžu našim rodím pomôcť.

V tomto smere už urobil prvý krok aj gigant Apple, ktorý umožňuje odkázať svoj digitálny obsah konkrétnej osobe, ak by sa pôvodnému majiteľovi niečo stalo. Kto má teraz na Steame viac hier než rozumu, "humor", bude určite rád ak to v budúcnosti bude môcť previesť na niekoho kto to docení a naloží s hrami adekvátne podľa svojho uváženia.


DALŠÍ

CGwillWin