The International ve Švédsku nejspíš nebude, Dota 2 prý není sport

The International ve Švédsku nejspíš nebude, Dota 2 prý není sport
17:34, 23.06.2021

Smutná zpráva pro všechny pravověrné fanoušky Doty, letošní International se ve Stockholmu nakonec konat nebude. Ve včerejším blogovém příspěvku to potvrdili vývojáři z Valve. Navzdory tomu, že je švédské úřady ujišťovali o tom, že pro turnaj budou platit stejné výjimky jako na jiné velké sportovní události. Nicméně esporty byly ze zaštiťovaných sportů vyškrtnuty což pro pořadatele znamená nemalé komplikace. Ani odvolání u ministra se nesetkalo s úspěchem. Poslední možností tedy bylo odvolání u švédské vlády:

Dne 9. června jsme proto podali odvolání přímo na švédskou vládu, ale nebylo mu vyhověno, takže 14. června následovala z naší strany žádost o přehodnocení, ohledně které jsme prozatím neobdrželi odpověď. Z toho důvodu (a ve světle současné politické situace ve Švédsku) jsme tak začali v rámci Evropy hledat možné alternativy pro případ, že by nám Švédsko nepovolilo uskutečnit šampionát The International podle plánu.

Ve výsledku se nejedná o nic úplně nečekaného, Valve se už poměrně dlouhou dobu zdráhalo vydat jakékoliv vyjádření, natož aby spustili prodej vstupenek, na který jsem čekal jak na smilování boží. Můžeme tedy jen doufat, že se Gabeovi podaří buď ukecat Švédy nebo najít jinou alternativu v jiných, otevřenějších zemích. A když tam budou mít levnějších pivo, vůbec nám to vadit nebude. Kvalifikace každopádně pojedou dle již stanoveného jízdního řádu a začínají dnes.

DALŠÍ

CGwillWin