akce
speciál
Čo všetko ohlásil Ubisoft na E3?

Čo všetko ohlásil Ubisoft na E3?
Čo všetko ohlásil Ubisoft na E3?
08:42, 13.06.2021

Včerajší Ubisoft event s názvom Forward odštartoval tohtoročnú E3 a tak si môžeme dnes spoločne zhrnúť všetko to podstatné, čo sa na nás z tábora populárnej francúzskej spoločnosti vyrojilo a čo z toho je do budúcna pre vás možno atraktívne a naopak.

Riders Republic

Autori komerčne nie zrovna úspešného projektu Steep si v tábore Ubi presadili ďalší projekt a tentokrát ide o niečo oveľa ambicióznejšie a minimálne rozhodne komplexnejšie. Deviaty mesiac tohto roka (presne 2. 9. 2021) totižto príde na scénu športová polo simulácia Riders Republick, ktorá zahrnie hneď niekoľko adrenalínových športov. Vydanie sa ráta pre PC, PS4, PS5, XOne a XSXS.

Rainbow Six: Extraction

Tretí podtitul pre ďalší Rainbow Six sa zdá byť finálnym a tak sa nám včera Ubisoft pochválil s kooperačným FPS dielkom Rainbow Six: Extraction, ktorý príde 16. 9. 2021 na PC, starú aj novú generáciu konzol. V tejto súvislosti môže zaujať skutočnosť, že hra bude už na štarte podporovať cross-play a cross-save. A o čom to celé bude? O boji ľudí proti entite známej ako Archaeans, kde sa kostra hrateľnosti opiera o predchádzajúci diel Siege, avšak atmosféra hry si vďaka "parazitom" berie úplné iné prvky motivácie.

Rocksmith+

Aj keď sa éra boomu okolo hudobných hier už dávno skončila, Ubisoft chce nadviazať na úspech ich takmer dekádu starej IP Rocksmith a tak už tento mesiac prinesie priame pokračovanie s jednoduchým názvom Rocksmith+. Ak sa prvý diel snažil zaujať aj rekreačných hráčov na elektrickú gitaru, toto pokračovanie už vyložene cieli na poloprofesionálov a zanietených amatérov. Nejde totižto o hru v pravom slova zmysle, ale skôr o interaktívnu službu určenú na hudobnú výchovu, ktorá si vyžaduje pravidelné platby ale zato vám dá obrovskú knižnicu pesničiek s kompletnou dokumentáciou. Dielo nepríde s žiadnym dodatočným hardvérom.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Tak ako bolo avizované už niekoľko hodín pred spustením celého Ubi eventu, Nintendo a Ubisoft si opäť podali ruky a na rok 2022 pripravujú druhý diel TBT značky Mario x Rabbits ako ďalšiu exkluzivitu na Nintendo Switch. Tentokrát sa môžeme tešiť na výlet po zaujímavých planétach plných oveľa komplexnejšieho level dizajnu než tomu bolo v prom prípade, o čom vás jasne presvedčí aj gameplay trailer pod čiarou. Ak niečo spojenie Super Maria a extravagantných zajacov vyložene dokáže, tak je to participovanie na sympatickom humore pod čím drieme taktikou podkutá zábava.

Avatar: Frontiers of Pandora

Nasledujúce ohlásenie ďalšej AAA značky mohlo byť v očiach divákov menším prekvapením, každopádne pri príležitosti blížiaceho sa vydania ďalších filmových spracovaní Avatara, sa Ubisoft bude snažiť tento fakt spojiť aj s hernou adaptáciou a preto tu máme na rok 2022 pripravovanú akčnú FPS adventúru Avatar: Frontiers of Pandora. Na akcii sme sa nedočkali žiadneho gameplay materiálu ale len CGI videa, ktoré išlo na vlne filmového strihu, každopádne pamätníci prvej video adaptácie by mohli aj v ňom vidieť istý potenciál. Všetko sa ukáže budúci rok.

Just Dance 2022

Ak čo i len trocha sledujete predajné rebríčky hier vo všeobecnom a celosvetovom meradle, určite vám séria Just Dance bude niečo vravieť, aj keď tomuto formátu hudobných arkád vôbec neholdujete. Ubisoft s ňou totižto ryžuje peniaze naprieč všetkými hernými platformami a v istom čase, zatiaľ čo také Nintendo Wii už bolo dávno po smrti, sa predaj jeho verzie Just Dance držal v prvej desiatke celosvetových štatistík aj naďalej. Pre Francúzov je preto popularita tanečnej série Just Dance jasným signálom prečo pokračovať ďalej a v tomto prípade to bude v roku 2022 aj s príslušnou obmenou hudobného repertoáru. Dielo príde na všetky možné aj nemožné platformy.

Far Cry 6: Season Pass

Po oznámeniach plnohodnotnej softvérovej produkcie nastal čas povedať si čo to o DLC, či v prípade šiestej radovej časti FPS série Far Cry, o Season Passe. Ubisoft si v tejto súvislosti pripravil akýsi balíček starších "zlých chlapcov", do ktorých sa budeme môcť vžiť a tak sa pripravte na mená ako Vaas Montenegro z (Far Cry 3), Pagan Min (Far Cry 4) Joseph Seed (Far Cry 5). Samotná základ vychádza 7. 10. 2021 na PC a konzoly.

Assassin’s Creed: Valhalla a rok 2021/2022

Ubisoft pokračuje v dvojročnom cykle vydávania nových dielov série AC a preto budúci rok nemusíte očakávať nový diel, ale výhradne podporu toho stávajúceho. Aj preto sa Valhalla môže tešiť na platené DLC expanzie (Wrath of the Druids už dávno vyšla) a tou najbližšou sa stane The Siege of Paris nasledovaná akciou Discovery Tour (historicky presné eventy prenesené do hry). Assassin’s Creed: Valhalla tak pokračuje aj ďalej a keďže ide o jednu z najlepšie hodnotených častí celej série, je to pre fanúšikov viac ako dobrá správa.



CGwillWin