hw
SONY uzavrelo partnerstvo s Discordom

SONY uzavrelo partnerstvo s Discordom
20:54, 03.05.2021

Zaujímavá informácia zaznela z tábora spoločnosti SONY, respektíve ich hernej divízie PlayStation. Nasleduje citácia Jima Ryana, CEO pre PlayStation divíziu v zámorí.

V spoločnosti PlayStation neustále hľadáme nové spôsoby, ako umožniť hráčom na celom svete, aby sa navzájom spojili, vytvorili nové priateľstvá a komunity a zdieľali zábavné zážitky a trvalé spomienky. V tomto duchu s radosťou oznamujeme nové partnerstvo so službou Discord, komunikačnou službou spopularizovanou hráčmi, ktorú každý mesiac využíva viac ako 140 miliónov ľudí na celom svete.

Táto zaujímavá fúzia, akú SONY pripravuje na rok 2022 prichádza krátko po neúspešnom rokovaní medzi vedením Discordu a Microsoftom, kde sa MS snažilo za nemalú sumu samotný nezávislý komunikačný nástroj Discord pohltiť a ovládnuť. Pokračuje Jim Ryan.

Naše tímy už spoločne usilovne pracujú na prepojení služby Discord s vašimi sociálnymi a hernými zážitkami v sieti PlayStation Network. Naším cieľom je od začiatku budúceho roka zblížiť zážitky z Discordu a PlayStation HW na konzolách a mobilných zariadeniach a umožniť priateľom, skupinám a komunitám stretávať sa, baviť sa a ľahšie komunikovať pri spoločnom hraní hier.

Aby bolo jasné, spoločnosť SONY samotný Discord nekúpila a z ich strany ide v úvodzovkách len o menšinovú investíciu v rámci takzvaného Series H čo má sám Discord vo svojom programe. Fakticky ide o fúziu kde si obe strany vymenia skúsenosti a práve Discord, ako populárna služba, bude môcť oficiálne vstúpiť na systém PlayStation a do jeho digitálneho online priestoru. Viac o tejto spolupráci sa dozvieme v nasledujúcich mesiacoch.


DALŠÍ

CGwillWin