CEO Activisionu si znížil plat o 50%, ostane mu na kávu?

CEO Activisionu si znížil plat o 50%, ostane mu na kávu?
10:48, 30.04.2021

Meno Robert A. Kotick vám určite teraz v ušiach rezonuje ako niečo vyložene známe a povedomé. Je to hlavne z toho dôvodu, že tento čoskoro šesťdesiatnik je úspešný americký obchodník a rovnako aj súčasný šéf spoločnosti Activision Blizzard.

Nedávno sa jeho meno navyše prepieralo internetom hlavne na základe jeho obrovského platu, ktorý si neváhal ešte navýšiť v čase kedy samotná firma Activision prepúšťala. Sám Bobby však evidentne musel ísť vysvetľovať nejaké veci hlavným akcionárom a aby si zachoval akú takú imidž dobráka, súhlasil so znížením platu o celých 50%. Všetkých nás to samozrejme okamžite zabolelo a v redakcii sme sa začali zbierať na balík Horaliek pre Bobbyho, čo však ale asi nebude nutné. Ono polovičné zosekanie mu totižto znížilo gážu z ročnej odmeny 1 750 000 Doloráv na 875 000 Dolárov. Bobby bol dokonca tak zlatý že odmietol aj bonusy a naďalej bude prežívať s vyššie uvedenou almužnou.

Celé toto divadlo je samozrejme hlavne na základe všeobecnej kritiky, aká sa zniesla na jeho adresu a to nie len z radov investorov a akcionárov.


DALŠÍ

CGwillWin