hw
NVIDIA DLSS míří do dalšího populárního engine

NVIDIA DLSS míří do dalšího populárního engine
00:22, 15.04.2021
Vývojáři v Unity mohou do svých her snadno přidat DLSS

NVIDIA DLSS bude brzy možné dodat do populárního engine Unity jen na pár kliknutí. Nativní podpora přijde v průběhu letošního roku pro High Definition Render Pipeline (HDRP) ve verzi Unity 2021.2.

Light Brick Studio na GTC 2021 demonstrovalo, jak mohou hry v Unity vypadat s ray tracingem v reálném čase a DLSS zároveň. Záznam jejich přednášky je dostupný zde. K dispozici je také rozhovor s Mathieu Mullerem, seniorním produktovým manažerem pro highendovou grafiku.

NVIDIA DLSS využívá pokročilou AI k vytvoření obrazu srovnatelného s originálem při nutnosti renderovat jen zlomek pixelů, čímž dává hráči výkon navíc. V Unity díky tomu budou moci vývojáři vytvářet realisticky vypadající světy s ray tracovanými světelnými efekty při zachování dostatečně vysokých hodnot snímků za sekundu. I v tradiční rasterizované grafice přináší DLSS značný nárůst výkonu.

Nedávno byl také uveden plugin do Unreal Engine od společnosti Epic, který umožní implementaci DLSS do hry i za méně než den.

Game Ready drivery přinesou DLSS a ray tracing do Mortal Shell

Mortal Shell, akční RPG od Cold Symmetry, dostane 15. dubna podporu ray tracovaných stínů a DLSS. Díky druhé uvedené funkci se zvedne výkon až o 130 % ve 4K.

Klik pro zvětšení (NVIDIA DLSS míří do dalšího populárního engine)

Reflex upgrade ve Valorantu

Nový Boost mód funkce NVIDIA Reflex se s novými Game Ready ovladači podívá do Valorantu od Riot Games. V situacích náročných na výkon CPU, např. když je ve scéně mnoho renderovaných objektů, pomáhá dále redukovat latenci systému.

Klik pro zvětšení (NVIDIA DLSS míří do dalšího populárního engine)

Další novinky:

Přímá podpora potlačení hluku z NVIDIA Broadcast v Open Broadcaster Software (OBS)

Nové monitory s certifikací G-SYNC Compatible: 4K série LG 27GP950, 2021 B1, 2021 C1, 2021 G1 a 8K série 2021 Z1, MSI MAG 301 RF.

Optimální nastavení na jedno kliknutí: It Takes Two a Rogue Heroes: Ruins of Tasos

Optimální nastavení v GeForce Experience pro 34 kreativních aplikací jako např. Adobe Lightroom nebo Blackmagic Davinci Resolve


DALŠÍ

CGwillWin