CDPR expanduje na západ, Cyberpunk multiplayer nebude a začnú sa vyvíjať dve hry súčasne

CDPR expanduje na západ, Cyberpunk multiplayer nebude a začnú sa vyvíjať dve hry súčasne
12:34, 31.03.2021

Poľská spoločnosť CD Projekt RED aktuálne kúpila zámorské štúdio Digital Scapes so sídlom v kanadskom meste Vancouver. Digital Scapes je oficiálne registrovanou vývojárskou značkou od roku 2012 a za jej vznikom stoja mnohé skúsené mená z prostredia Relic Entertainment, BioWare, a Radical Entertainment. Ich produkcia sa sústredila skôr na výpomoc pri veľkých značkách a celkovo zamestnávajú okolo desiatky ľudí. Ich poslednú prácu by ste mohli paradoxne doceniť pri hraní Cyberpunku, s ktorým CDPR priamo pomáhali. Dnes už ale patria výhradne pod poľskú vlajku s ikonickým červeným vtákom a ich názov sa zmení na CD Projekt RED Vancouver.

Celé štúdio sa aktuálne ukázalo pred svojimi investormi s najnovším obchodným plánom, kde asi najviac môže šokovať ich rozhodnutie zrušiť multiplayer verziu pre Cyberpunk 2077. CEO spoločnosti, Adam Kiciński, to celé komentoval ako snahu jeho firmy rozložiť prípravu online schémy do všetkých svojich ďalších projektov a neorientovať sa len na jednu jedinú online hru spojenú s Cyberpunkom. Či toto konkrétne znamená predzvesť online schémy v novej časti Zaklínača, to je momentálne vecou budúcnosti. Kiciński ale nezabudol dodať, že ich primárnym cieľom je tvorba RPG zážitkov pre jedného hráča, čo ale neznamená, že sa popri hre nemôže objaviť aj nejaký ten multiplayer zážitok - majú na takéto veci veľa prototypov.

Osem rokov vývoja jednej hry, ktorá na štarte navyše prišla v dosť nepresvedčivej technickej stránke, sa už v prípade CDPR javí ako krok zlým smerom. Aj preto nás už vopred ubezpečujú, že ďalšia ich tvorba nebude ani náhodou podliehať tak dlhému úseku príprav a prestane sa tlačiť aj na prehnanú PR mašinériu, ktorá im síce zarobila na vývoj, ale súčasne aj uškodila krátko po vydaní. Vedenie spomínanej poľskej firmy chce skrátiť čakacie doby na hry ako také a po novom sa budú ohlasovať v čase, kedy budú už hrateľné a schopné reprezentovať finálny produkt. Marketing bude mať u nových CDPR značiek za úlohu verne prezentovať technický stav na jednotlivých platformách a to bez akéhokoľvek upravovania a zásahu.

V danej správe adresovanej investorom je toho ešte oveľa viac, ale pre nás je najdôležitejšie vedieť, že od roku 2022 sa CD Projekt začne sústrediť na vývoj dvoch AAA značiek súčasne, na ktorých príchod nebudeme čakať žiadnu extrémne dlhú dobu.


DALŠÍ

CGwillWin