hw
recenze
Genesis Holm 510 RGB

Genesis Holm 510 RGB - recenze
Genesis Holm 510 RGB - recenze
12:00, 04.05.2021

Po několika pohodlných křeslech série Nitro přichází na řadu i produkt přímo související s identickou touhou po praktičnosti spojené s vizuálně okouzlujícím designem. Řada Holm na rozdíl od křesel nezažívá tak časté předesignování, ale když už přijde ze strany výrobců na nějaké změny, jsou zdaleka víc než jen kosmetické. Jen pár let uběhlo od mého testování produktu Holm 300 RGB a už tehdy, když jsme mu s kolegy dávali takříkajíc pořádně do těla, jsem z něj byl víc než nadšený. Vzpomínám si, že lepší poměr cena-výkon byste v té době hledali marně. A i z toho důvodu jsem nabídku na test následníka trůnu, který se svými rozměry snaží z vašeho prostoru ukrojit o něco víc, přijal s velkým očekáváním. A rovnou v úvodu vám prozradím, že zklamaný jsem nebyl ani v nejmenším.

Správné přísady

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 510 RGB - recenze)

Polskou společnost Genesis můžeme právem vnímat jako továrnu na levnější hardware, jejichž hlavní marketing cílí na studenty a méně výdělečně činné. Tuto charakteristiku však neberte jako urážlivou, pro jednu ani druhou stranu, protože výsledná kvalita drtivé většina klávesnic, myší a sluchátek, překoná jakékoliv požadavky i náročnějších hráčů. Já sám jsem během recenzování spousty jejich výrobků žasl nad tím, co všechno se v této cenové relaci může dokázat, a ještě na tom jako společnost vydělat. V případě herních stolů, na které je kladeno hned několik zásadních kritérií, Genesis nešetřili na použitých materiálech, což se taky na finální cenovce Holm 50 RGB projevilo. Jde o výrobek v ceně 300 Eur, který oproti svému předchůdci prošel několika velmi zásadními změnami. Tou první je tvar samotných noh, které připomínají poslední písmeno abecedy. Nosné části jsou kompletně vyrobené z mohutného kovu a natřené hustou černou barvou, odolnou proti poškrábání. Kdybych měl podíl plastu vyjádřit poměrově, nedosáhl bych možná ani na procento, protože jediné, co není kov (deska je dřevěná s nálepkou imitující karbon), jsou nastavitelná gumová kolečka našroubovaná ke dvěma hlavním nohám.

Je čas vyložit karty na stůl

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 510 RGB - recenze)

Pětistovka disponuje RGB osvětlením umístěným na spodní hraně desky směrem od vás, jednoduše regulovatelné pomocí přibaleného ovladače (je tu několik diskotékových režimů, za které by každý rumunský majitel kolotočů dal pravou ruku a přední zuby). Proč o tom mluvím? Samotné RGB může sice pěkně dotvořit atmosféru herního koutku, pokud si zrovna na světelnou estetiku potrpíte, ale prakticky je to dle mého názoru to naprosto poslední, co by vás mělo při výběru herního příslušenství trápit. Dostihla mě jedna vzpomínka z recenze Holm 300, který má podobný systém osvětlení, jen v trochu jiných rozměrech. V redakci jsme měli stůl přes dva roky, přímo napojený na desktop, a časem se stalo běžnou praxí, že se světla sama zapínala či měnila styl blikání, aniž by je o to kdokoliv požádal. Z prskavek přešla na vlny nebo pulzování, pak se zase vrátila k posílání morseovky mimozemským civilizacím. Pokud budete o koupi herního stolu značky Genesis uvažovat a nemáte potřebu hrát na stěně pokoje stínové divadlo, přiložený USB kabel ani nikam nezasouvejte.

Výborná stabilita

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 510 RGB - recenze)

Skládání spadá do kategorie velmi nenáročných, přestože je váha desky 160x75 centimetrů pro slabší jedince dost šokující. Všechno je úhledně zabalené a to nejcitlivější, tedy karbonová nálepka na desce, disponuje ochranou rohů abyste výrobek nepoškodili během sestavování. V balení najdete přesná počet šroubků a imbus klíč, díky čemuž jste schopní do půl hodiny od rozbalení zasednout za hotové. Opět porovnám Holm 300 se současným modelem, protože předchozí verze potěšila všechny, kteří za ní měli tu možnost sedět. Herní stoly nejsou jenom deska na nohách. U her je potřeba interagovat s jiným hardwarem, což je pochopitelně i tento případ.

Starý a nový držák na nápoje

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 510 RGB - recenze)

Po stranách se našel prostor na odkládaní headsetu i nápojů (čtvercová láhev whisky se tam ale nevejde a oproti třístovce je držák o něco níž), ale zajímavé je, že si nově můžete vybrat ze dvou umístění, kam hák na sluchátka a držák na pití dáte. Buď přímo na hranu stolu, nebo z boku. Absence držáku pro gamepad jsem vzal trochu rozpačitě, protože na tento doplněk jsem zvyklý a musel jsem odmontovat jeden ze starého stolu a připevnit sem. Pokud však plánujete udělat totéž, varuji vás, protože vzdálenost mezi úchyty je o něco menší, a tak jsem samotný držák mohl připevnit jen pomocí jednoho šroubu. V dobách, kdy Genesis promovali právě tenhle stůl, se v jejich portfoliu objevily herní reproduktory, které se na všech PR fotografiích spojují právě s Holm 500 RGB. Návrháři pro ně vymysleli dvě menší plochy na kovových ramenech, které se pomocí kompaktního úchytu mohou přemísťovat libovolně po celém obvodě stolu. Kdo by nechtěl tyto malé vyvýšené stolečky používat na reproduktory, může si tam položit cokoliv jiného. Pro mě se staly čestnými držiteli next-gen konzolí. Ale právě tyto přistávací plochy pro miniaturní dětské vrtulníky považuju za největší mínus celého výrobku. Připevňují se na základě přímého šroubování kovu do spodní strany dřevěné desky, čímž se její povrch poškozuje, a to tak, že hodně. Šroubujte proto s citem, jinak svůj nový stůl zmrzačíte ještě dřív, než na něj dostanete ♥ na Instagramu.

Pořádek je základ

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 510 RGB - recenze)

Těsně za světelnou lištou, pod malým výřezem pro tahání kabeláže, je odkládací prostor pro prodlužovací kabel. Právě tam se dá natahat všechna přebytečná kabeláž a uklidit všechny nepříjemné černé hady z pod nohou. Přímo na dostatečně velké desce s krásným karbonovým efektem se nachází stejně jako u třístovky USB HUB 3.0 se třemi vstupy a plocha pro bezdrátové nabíjení. Osobně jsem na stůl naložil dva velké monitory, dvě klávesnice a hromadu příslušenství, přes to všechno zůstalo kolem dost prostoru na ostatní moje pitominky. Podle dlouhodobých zkušeností s minulým modelem musím říct, že po koupi Holm 500 RGB si domů dotáhnete víc než jen solidního pomocníka na každodenní využití. Svým zpracováním překoná všechny vaše potřeby. Jediný přešlap, co musím znovu zopakovat, je v podobě špatně vyřešených úchytů pro držáky na reproduktory, manuálně zruční jedinci však problém nenajdou ani tady.

Dostatečně vysoký, velký a víc než jen praktický herní stůl

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 510 RGB - recenze)



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 510 RGB - recenze)


CGwillWin