Český SCS Software zaznamenal rekordné tržby

Český SCS Software zaznamenal rekordné tržby
09:47, 25.02.2021

Pražská spoločnosť SCS Software, ktorá svoju produkciu videohier obetovala výhradne simuláciám, je dnes prekvapivo viac na koni než by ste možno predpokladali. Za ich úspechom totižto stojí obrovská a nadšená komunita milujúca simulované jazdenie na kamiónoch, ktorá vo vodách PC sféry dokázala vytvoriť významné podhubie.

SCS Software zaznamenal za rok 2020 nárast tržieb o celých 40%, začo dozaista môže aj súčasná Covid situácia, čo však nič nemení na skutočnosti, že išlo o ich historicky najlepších rok (založenie sa datuje na rok 1997). Sedemstopäťdesiat miliónov českých korún im symbolicky doviezol práve Euro Truck Simulator 2 a to po boku rovnako úspešného American Truck Simulator. SCS Software momentálne zamestnáva cez 200 ľudí čím sa táto firma suverénne radí medzi top CZ/SK vývojárske zázemia.

Takto nastavený úspech je pochopiteľne voňavým lákadlom aj pre potencionálnych investorov, čo si vedenie SCS Software overuje na vlastnej koži a to na pravidelnej báze. Zatiaľ však nie sú pripravený na prechod pod krídla nejakého nadnárodného koncernu, čo je určite dobrá správa pre fanúšikov ich produkcií, ostatne dobre vieme ako to v takýchto prípadoch dopadá s výslednými produktami a to už po nejakom čase. Držíme teda úspešnej lokálnej značke SCS palce, nech im to takto pekne ide aj naďalej a nech už sa konečne ich diela pozrú aj do sféry konzol.


DALŠÍ

CGwillWin