hw
recenze
Sennheiser Momentum Wireless 3

Sennheiser Momentum Wireless 3 - recenze
Sennheiser Momentum Wireless 3 - recenze
09:00, 02.03.2021

Nemecká spoločnosť Sennheiser, ktorej vznik sa datuje na z pohľadu histórie nie práve idylický rok 1945, si dokázala do dnešných čias zachovať plnú nezávislosť a samostatnosť. Táto firma je neustále zárukou vysoko kvalitných produktov z oblasti audiotechniky a nech už sa rozprávame o hardvéri určenom pre bežného konzumenta, alebo súčasne o výrobkoch určených pre profesionálnych pilotov lietadiel, v oboch prípadoch právom pretrvajú vysoké očakávania. Očakávania spojené s moderným dizajnom a rovnako tak s čo najdokonalejším technickým prevedením. Na našom webe sme si už mali možnosť samotné nároky otestovať prostredníctvom niekoľkých herných headsetov, avšak dnes nastal ten čas pozrieť sa aj trochu iným smerom. Dnes spoločne strhneme pomyselnú plachtu prehodenú cez monument z oblasti bezdrôtových BT slúchadiel, aby náš zrak oslepil naleštený nápis Momentum Wireless 3.

Prenosný luxus

Klik pro zvětšení (Sennheiser Momentum Wireless 3 - recenze)

Asi ste už pochopili, že tentokrát nerúbeme do hardvéru určeného výhradne pre gaming komunitu, aj keď za určitých okolností je možné predmetné slúchadlá prepojiť pomocou 2,5mm káblu napríklad s konzolou Nintendo Switch (ak máte redukciu). Nás však pochopiteľne musí primárne zaujímať kvalita poskytovaného zvuku v bezdrôtovom stave a práve na ňu som sa zameral počas viac než mesačného skúšania Momentum Wireless 3. Slúchadlá so mnou tak chodili nielen do redakcie, ale takmer každý deň ma sprevádzali aj počas prechádzok v prírode. Nie snáď, že by som bol nejako zanietený milovník šliapania do kopcov, každopádne v súčasnej neľahkej dobe, kde nás vláda posiela týždeň čo týždeň na čistenie nosných dutín a bez príslušného papiera s pečiatkou od jedného šialeného egomaniaka z Trnavy sa nemôžete ísť pomaly už ani vykakať, sú takéto zdravotné výlety do lesov veľkou útechou aj pre moje inak dosť pohodlné pozadie. A čo už je lepšie než pustiť si svoju ideálnu hudobnú koláž na pozadí čerstvého vzduchu a potrápiť to svoje stuhnuté svalstvo?

Rozložiť a nasadiť

Klik pro zvětšení (Sennheiser Momentum Wireless 3 - recenze)

Ide už o tretiu generáciu tejto rady, ktorá je po stránke celkovej odolnosti vôbec najprepracovanejšia. Slúchadlá Sennheiser Momentum 3 Wireless stačí len vybrať zo špeciálneho textilného puzdra (v balení sa okrem neho nachádza aj spomínaný 2,5mm audio kábel a USB-C kábel pre nabíjanie), kde sú bezpečne poskladané do seba a jednoduchým pohybom ich opätovne rozložiť. Finta celej praktickosti tu tkvie v automatickom zapnutí bez toho, aby ste vôbec museli spínať nejaké tlačidlo a ak máte zariadenie už spárované s akýmkoľvek BT zdrojom (telefón, tablet, počítač), akonáhle si slúchadlá nasadíte na uši, spustí sa posledná prehrávaná skladba. Túto funkciu som, hneď po boku ANC - aktívne potláčanie okolitých ruchov, miloval zo všetkého najviac, samozrejme ak sa nebudeme rozprávať o kvalite poskytovanej audio kulisy. Momentum 3 presne vie, kedy sú slúchadlá nasadené a kedy si ich dávate dole z uší, a tak vie intuitívne prepínať z mute režimu na plnú audio prezentáciu a zase naopak.

Bluetooth 5.0 a NFC

Klik pro zvětšení (Sennheiser Momentum Wireless 3 - recenze)

Celkový dizajn spadá skôr do sféry akejsi retro nálady, čo mne osobne nijako neprekáža, ale keďže ide o robustnejšie slúchadlá, určite je nutné sa pred kúpou samého seba spýtať, či vám práve proporcie a váha na hranici 305 gramov nebude nejako vyložene vadiť. Ak ste ochotní doceniť kvalitu aj po stránke finančnej, pripravte si necelých štyristo eur, za ktoré sa vám v rukách objaví hardvér zložený z kovu, pravej kože a minimálnej porcie plastu. Celá konštrukcia pôsobí luxusným dojmom a nech už sú slúchadlá v zloženom alebo v rozloženom stave, pocit výnimočnosti z ich používania nijako neopadá. Všetky ovládacie prvky sa usadili na pravej strane mušle a ak idete párovať alebo chcete fyzicky upraviť hlasitosť, je nutné sa zorientovať len pomocou hmatu. Obrovský palec hore však ide za pohodlie pri dlhodobom nosení, čo ste asi očakávali, ale naplno doceniť kvalitu vankúšov potiahnutých pravou kožou a rovnako tak jednoducho regulovateľnú výšku mušieľ, to dokážete až po celodennom používaní.

Kmitočty od 6 do 23000 Hz

Klik pro zvětšení (Sennheiser Momentum Wireless 3 - recenze)

Nasadíte si ich rovnako jednoducho, ako zhodíte na ramená, avšak treba si uvedomiť, že istá minimálna snaha o tlak na vaše uši pochopiteľne uberá na šanci používať tieto slúchadlá pri behu alebo akejkoľvek zvýšenej aktivite. Je nutné sa s ovládacou schémou trochu zoznámiť, avšak po pár vypočutých albumoch nebudete mať problém preskakovať skladby, zvyšovať alebo znižovať úroveň hlasitosti, či prijímať alebo rušiť prichádzajúce hovory (Sennheiser Momentum Wireless 3 sa dá samozrejme používať aj na telefonovanie). Keďže skúsený nemecký výrobca audio techniky dodáva profesionálne headsety aj do operačných stredísk a priamo na hlavy pilotov v lietadlách, počas telefonovania sa pripravte na nadštandardne čistý zvuk a zachytávanie vášho hlasu vo viac než len tradičnej kvalite. Výrobca navyše umožňuje tieto slúchadlá separátne nastavovať pomocou aplikácie Smart Control, kde si môžete regulovať ekvalizér a napríklad aj aktivovať asistenta od Apple, Amazon alebo Google.

Tri stupne ANC pre ideálne prostredie

Klik pro zvětšení (Sennheiser Momentum Wireless 3 - recenze)

Moje celkové hodnotenie ANC, zvlášť v dobe kedy som súčasne testoval aj nové Galaxy Buds Pro, by sa dalo označiť za viac než len uspokojivé. Aj keď pri najvyššom stupni je badať isté nedostatky aj počas hlasitejších ruchov v okolí, prechádzku zasneženou scenériou som si užíval ako pilot vesmírneho plavidla s logom NCC. Sennheiser Momentum Wireless 3 vám umožnia ponoriť sa do neskutočnej audio prezentácie, a to až po dobu takmer osemnástich hodín plnej záťaže - pochopiteľne tu záleží na spôsobe používania a celkovom nastavení. Po audio stránke sa nemáme o čom rozprávať, keďže tu sa skutočne platí za kvalitu a akonáhle som si tieto všestranné slúchadlá nasadil a zapol akúkoľvek mnou preferovanú skladbu, bolo to, ako keď vás hodia do bazénu naplneného pestrofarebným zvukom, a to až po samotný okraj. Prirodzená dynamika a vôbec nie zanedbateľné basové linky, aké pri vybraných interpretoch jemne rozvibrovali aj moje ušné lalôčiky, to všetko obalené do hrubej vrstvy rýdzej prirodzenosti. Čo viac si ešte želať?



Klik pro zvětšení (Sennheiser Momentum Wireless 3 - recenze)

Plne si uvedomujem skutočnosť, že nie každý je ochotný dať za audio techniku tak vysokú cenu, aká sa dozaista vykladá na stôl pri kúpe tretej verzii radu Sennheiser Momentum, ale dnes viac než inokedy stále platí, že tie najprofesionálnejšie spracované produkty si právom žiadajú viac peniažkov než len bežné výrobky na dva roky. Sennheiser Momentum vo svojom tretom dejstve odstrihol kábel a tento akt stojí za každý jeden cent.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Sennheiser

Klik pro zvětšení (Sennheiser Momentum Wireless 3 - recenze)


CGwillWin