hw
preview
ASUS TUF Dash FX516P

ASUS TUF Dash FX516P - preview
ASUS TUF Dash FX516P - preview
19:00, 13.01.2021

Skratka TUF, čo v preklade znamená The Ultimate Force, existuje na scéne už jednu celú dekádu a v spojení s firmou ASUS reprezentuje cenovo dostupné a technologicky špičkové herné produkty. Aktuálne nám do redakcie dorazila úplná novinka s týmto logom, a to ASUS TUF Dash FX516P, ktorá pochopiteľne nijako nepopiera vyššie deklarovanú filozofiu cielenia na zákazníka, ale navyše prichádza v zaujímavom technickom prevedení, kde aspekt dizajnu nechce samozrejme nijako zaostávať. Ešte než sa pustíme do našich prvotných dojmov, chcem len pripomenúť, že nasledujúci text je zostavený na takzvanej preview verzii a na ostrý test plnohodnotného zariadenia si ešte nejaký ten týždeň budete musieť počkať.

Chuť kovu

Klik pro zvětšení (ASUS TUF Dash FX516P - preview)

Okrem toho, že v tomto článku sa nedočítate nič konkrétne ohľadom hrubšieho testovania výkonu a reálneho obrazu výdrže batérie, rovnako nečakajte žiadne zrkadlo opreté o schopnosť tohto notebooku rozbehnúť tú či onú videohru. Spoločne sa však zameriame predovšetkým na prvý dojem z použitých materiálov, ako aj základnú výbavu čo do súhrnu takzvaných letákových pojmov. ASUS TUF Dash FX516P dorazil so zaujímavým procesorom Intel Core i7-11370H a dá sa zaradiť pod 15, 6 palcový herný laptop v čiastočne kovovom prevedení, kde výraznejšiu váhu obstaráva hliník obalený okolo Full HD panelu s 240 Hz obnovovacou frekvenciou (v ponuke konfigurácie sa objaví rovnako FHD verzia so 144 Hz a o niečo drahší QHD displej pri 165 Hz). Už na prvé uchopenie som mal osobne príjemný pocit v zmysle celkovej bezpečnosti, keďže aj cez skutočnosť, že okrem horného veka tvorí zvyšok materiálu tvrdený plast, tento notebook dokáže evidentne zniesť aj drsnejšie zaobchádzanie, čo je v segmente herného náradia dozaista cenenou výhodou.

Konektivita

Klik pro zvětšení (ASUS TUF Dash FX516P - preview)

S ohľadom na rôzne konfigurácie sa jemne môže odlišovať aj výsledná váha zariadenia, avšak všetky varianty by sa mali zmestiť do dvoch kilogramov, čo potvrdila aj mnou držaná vzorka. Je to teda gramáž vhodná aj na komplikovanejší transport bez dodatočného ruksaku, len tak v rukách. Už vopred môže zaraziť napríklad absencia webovej kamery, čo je dnes o to viac dôležitejší atribút pri výbere podobne koncipovaného hardvéru. Za ten čas čo som mal možnosť ASUS TUF Dash FX516P držať v rukách, sa mi zapáčilo aj trocha nahustené rozloženie klávesnice s plnou RGB podporou, ktoré sa snaží až príliš ignorovať postranné hrany šasi. Cez to všetko som skúšal vytvoriť niekoľko dlhších článkov a musím uznať, že ak už na tomto zariadení nebudete práve rozdávať zásahy rovno do hlavy v nejakej tej vašej obľúbenej online hre, notebook je životaschopný aj pri klasickej kancelárskej práci, čo len umocňuje dostatočne veľký touchpad.

Wi-Fi 6

Klik pro zvětšení (ASUS TUF Dash FX516P - preview)

Keď sa pozrieme na hrúbku zariadenia v zatvorenom stave (cca 1,6 cm), musíme doceniť nielen integráciu HDMI vstupu, ale aj eternetového portu, to všetko po boku jedného Thunderbolt 4 vstupu (s možnosťou dobíjania) a trojice USB-A zástrčiek. Vďaka dostatočne širokým gumovým podložkám umiestneným na spodnej, plne plastovej, strane nemá prístroj tendenciu putovať kade tade po stole a drží si slušnú stabilitu aj pri výraznejšom tlaku dlaní o šasi. Ak už spomínam telo, tak zo spodnej strany nájdete v dolnej časti pár reproduktorov, ktoré sa na prvé počutie a povrchnú skúšku ukázali byť ako slušná alternatíva v prípade, ak sa vám náhodou náhle pokazí headset. Takže áno, malá preview ochutnávka na práve ohlásenú novinku z dielne spoločnosti ASUS, a zvlášť z ich cenovo prijateľnej sekcie TUF, dopadla nateraz slušne a viac si povieme v pripravovanom ostrom teste. Do tej doby sa držte a ostaňte zdraví.

Rozhodne zaujalo

Klik pro zvětšení (ASUS TUF Dash FX516P - preview)



Za poskytnutie produktu na preview ďakujeme spoločnosti Asus

Klik pro zvětšení (ASUS TUF Dash FX516P - preview)


CGwillWin