hw
Dnes štartuje predaj PlayStation 5

Dnes štartuje predaj PlayStation 5
11:16, 19.11.2020

Oficiálne sa práve dneškom dostáva next-gen platforma PlayStation 5 dopredaja aj v Európe čo znamená, že ak ste svojho času stihli vytvoriť včasnú predobjednávku, môžete sa už dnes pustiť po strmej dráhe rovno do videohernej budúcnosti. Je však rovnako jasné, že pre mnohých sa čakanie na PS5 stane ekvivalentom ohrýzania prstov, ostatne všetky obchody udávajú ďalšie naskladnenie až v druhom mesiaci roku 2021. Kto by mal záujem si prečítať náš starší test tejto konzole, nájde ho pod týmto odkazom. Pre všetkých ostatných tu máme tlačovú správu spoločnosti SONY ku ich dnešnému "sviatku".

PLAYSTATION 5 DNEŠKEM PŘICHÁZÍ DO ČESKÉ REPUBLIKY I NA SLOVENSKO. ZAUJME SVOU RYCHLOSTÍ A NABITOU SESTAVOU HER

Od dnešního dne si mohou novou PS5 vyzkoušet i herní fanoušci ze střední Evropy. Po uvedení na sedmi trzích v minulém týdnu je tak nyní konzole oficiálně uvedena také v České republice a na Slovensku.

Herní knihovna PS5 nabízí nejobsáhlejší nabídku her v historii PlayStationu v čele s Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Demon’s Souls, Call of Duty: Black Ops Cold War, Fortnite a NBA 2K21.

Dnešek je významným dnem pro všechny herní nadšence. Sony Interactive Entertainment (SIE) právě oficiálně uvedla svou novou konzoli PlayStation®5 (PS5™) ve všech zemích Evropy, Blízkého východu, Jižní Ameriky, Asie a Jižní Afriky.

“Dnešní den je historickým momentem pro značku PlayStation. My všichni v SIE (Sony Interactive Entertainment) s potěšením oslavujeme dnešní uvedení PlayStation 5 spolu s naší komunitou fanoušků, herních vývojářů a dalších partnerů”, říká Jim Ryan, prezident a CEO Sony Interactive Entertainment. “PS5 je opravdu konzole nové generace reprezentující počátek nové éry gamingu. Jsem nadšený za všechny fanoušky, kteří s naší novou konzolí začnou zažívat úplně nové herní zážitky. Stejně tak se spolu s nimi těším na všechny herní tituly, které nás na PS5 čekají a které budou i nadále tyto zážitky umocňovat. Je nám velkou ctí, že můžeme pracovat s talentovanými herními vývojáři světové úrovně, jejichž kreativita přináší nekonečné možnosti pro budoucnost hraní her na PS5.“

SIE slavila uvedení své nové konzole také různými projekcemi na známých místech ve 25 zemích po celém světě. Jedním z těchto míst byla budova Crystal na Vinohradské třídě v Praze. V rámci této světelné show byly na všechna místa promítány známé PlayStation® tvary. Na video z českého videomappingu se můžete podívat zde.

Doporučená cena PlayStation 5 Digital Edition je 10 790 Kč pro PlayStation 5 s Ultra HD Blu-ray™ mechanikou je pak 13 490 Kč.

Herní knihovna PS5 nabízí nejobsáhlejší nabídku her v historii PlayStationu v čele s tituly od SIE Worldwide Studios, mezi které patří Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Demon’s Souls, Sackboy: A Big Adventure a Astro’s Playroom. Majitelé těchto nových konzolí se mohou těšit na vice než 30 nových herních titulů do konce roku včetně velmi očekávaných her, jako jsou Call of Duty®: Black Ops Cold War (Activision), Fortnite (Epic Games), FIFA 21 (EA), NBA 2K21 (2K), Godfall (Gearbox Publishing), Watch Dogs®: Legion, Assassin’s Creed® Valhalla (Ubisoft) a mnoho dalších. Tituly od nezávislých vývojářských studií, například Bugsnax (Young Horses) a The Pathless (Giant Squid/Annapurna Interactive), jen dokreslí pestrou škálu očekávaných her na PS5.

Na začátku roku 2021 pak přijdou Worldwide Studios exkluzivity v podobě Ratchet and Clank: Rift Apart, Returnal, Destruction AllStars, Horizon Forbidden West, Gran Turismo™ 7 a nové God of War. Jako první vyjdou na PS5 také tituly DEATHLOOP™ od Arkane Studios/Bethesda Softworks, Ghostwire™: Tokyo (Tango Gameworks/Bethesda Softworks), Project Athia (pracovní název) od Luminous Productions/Square Enix, Final Fantasy® XVI (Square Enix), Resident Evil™ Village (Capcom) a Hogwarts Legacy (Warner Bros).

Od dnešního dne si mohou všichni členové PlayStation Plus vychutnat 20 PlayStation®4 her, které tuto generaci symbolizují v rámci PlayStation Plus Collection, i na svých PS5 konzolích. Do této kategorie patří oblíbené tituly, jako jsou například s Batman™: Arkham Knight, Bloodborne, Call of Duty®: Black Ops III - Zombies Chronicle Edition, Fallout® 4, God of War, Monster Hunter: World™, Final Fantasy®XV, Resident Evil®7 Biohazard, Persona 5, The Last of Us Remastered, Uncharted 4: A Thief’s End a mnoho dalších.

PS5 přináší nový pohled na herní svět, a to díky nebývalé rychlosti, vizuální přesnosti a zapojení vícero smyslů. Díky ultra-high speed SSD disku je možné si vychutnat téměř okamžité načítání, dechberoucí 4K grafiku a plynulý herní zážitek v rychlosti až 120 snímků za vteřinu. Haptická odezva a adaptivní spouště nového ovladače DualSense, stejně jako pohlcující zvuk s technologií Tempest 3D AudioTech, aktivují další smysly hráče a vtáhnou jej tak ještě více do hry.

Vedle nevšedních herních zážitků nabízí PlayStation 5 i řadu oblíbených streamovacích služeb včetně Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+, Hulu, Netflix, Peacock, Spotify, Twitch, YouTube a dalších. Každá PS5 konzole bude mít vlastní prostor určený výhradně pro tyto zábavná media, díky čemuž bude možné jednoduše přepínat mezi hrami a sledováním filmů či TV.

Pro více informací navštivte www.playstation.com


DALŠÍ

CGwillWin