hw
recenze
Corsair K60 RGB PRO Low Profile

Corsair K60 RGB PRO Low Profile - recenze
Corsair K60 RGB PRO Low Profile - recenze
12:00, 10.11.2020

Klávesnicu s označením K60 od spoločnosti Corsair by sme mohli označiť za legendu medzi hernými mechanickými klávesnicami, ktorú sme už videli u nie jedného profesionálneho hráča. Stará strieborná klasika s podpierkou na zápästie a ikonickými tlačidlami na ovládanie médií je už však za zenitom, no kvôli jej úspešnosti sa Corsair stále venuje dizajnu jej nových edícií. Po nedávnom predstavení verzie so Cherry Viola switchmi, prišla teraz na radu aj Cherry low-profile verzia, ktorú máme práve na stole. Ak sa teda v priebehu svojho pracovného dňa pohybujete niekde medzi biznisom a gamingom, môže byť táto recenzia pre vás zaujímavá.

Klik pro zvětšení (Corsair K60 RGB PRO Low Profile - recenze)

V samotnom balení nenájdeme nič čo by nás prekvapilo. Okrem starostlivo zabalenej klávesnice, z ktorej vedie (aj v roku 2020) pevný kábel zakončený USB-A konektorom, nás tam čakajú len akési sprievodné papierové manuály pre prípad, že by sme si s ňou nevedeli hneď poradiť. K60 Low profile tvorí plastové telo, ktoré má však z vrchnej strany hliníkový kryt a tak navodzuje pocit prémiovosti. Okrem klasického 100% layoutu tu nemáme žiadne zbytočnosti navyše. Nečakajú nás tu ani multimediálne tlačidlá v oblasti nad numpadom, ani dedikované ovládače hlasitosti a podobne. K60 to však všetko zvláda pokryť prostredníctvom "function keys" rady. Zo spodnej strany nájdeme dve menšie nôžky, ktoré v prípade záujmu klávesnicu o pár stupňov pozdvihnú.

Klik pro zvětšení (Corsair K60 RGB PRO Low Profile - recenze)

Poďme sa ale presunúť k tomu najzaujímavejšiemu a teda switchom. Nové Cherry MX Low Profile Speed sú exkluzívnym výrobkom od Cherry, určeným pre modely klávesníc spoločnosti Cosair. Ako prvá ich dostala už low profile verzia K70 pred dvoma rokmi. Jej popularita a predaje zrejme Corsair dotlačili k výrobe podobnej, no trochu minimalistickejšej K60.

Klik pro zvětšení (Corsair K60 RGB PRO Low Profile - recenze)

Od spoločnosti Cherry som si už radu rôznych switchov vyskúšal, no priznám sa, že zástancom nízkoprofilových mechanických klávesníc zrejme nie som, nakoľko mi tieto dve disciplíny prídu sčasti protichodné. Zmena je však život a tak novú low profile K60-tku používam už vyše týždňa. Pri pár prvých stlačeniach som veľmi ohúrený nebol. Pri prechode z červených HyperX switchov mi aj napriek ich označeniu Speed prišli o čosi pomalšie, respektíve je na ne potreba vyvinúť istý tlak, čo samozrejme nie je zlé, nakoľko červené switche mnohým ľudom robia problémy s preklepmi. Pocit z písania na novej K60 je ale skôr taký na pomedzí membrány a mechaniky. Jednoducho to nie je klasický switch ktorý hlboko stlačíte, pretože tento vás zastaví niekde v polovici cesty. Je to zvláštny pocit, no po týždni si nedovolím tvrdiť zlý. Je jednoducho iný a ak ste zvyknutí na podobné nízke biznis klávesnice (napríklad od Logitechu) ktoré vám vyhovujú a potrebujete len pridať trochu gamingového pocitu, môže to byť pre vás tá pravá voľba.

Klik pro zvětšení (Corsair K60 RGB PRO Low Profile - recenze)

K60 RGB PRO má svetielká už v svojom názve a tak je jasné, že v tomto segmente tu budeme mať možnosti od výmyslu sveta. K nastaveniu RGB profilov tu slúži softvér Corsair iCue, ktorý je vcelku prehľadný a ľahko sa s ním naučíte pracovať. Menší problém však je, že ak ho nemáte nainštalovaný, s RGB na klávesnici nijak nepohnete. Kým sa teda k inštalácii dokopete, budete si musieť zvyknúť na rôzne svetelné vlny, ktoré tam Corsair má nastavené defaultne.

Klik pro zvětšení (Corsair K60 RGB PRO Low Profile - recenze)

Ak si to v krátkosti zhrnieme, K60 RGB PRO Low Profile od spoločnosti Corsair, je slušnou minimalistickou verziou hernej klávesnice pre niekoho, kto obľubuje kancelárske nízko-profily, alebo mu jednoducho nevyhovujú bežné, vysoké mechanické switche. Ako jediné pádne mínus vnímam absenciu možnosti odpojenia kábla.

Ak by vás zaujímal aj unboxing K60 RGB PRO tak si pozrite novú epizódu PvP kde ho nájdete:


CGwillWin