hw
recenze
HyperX Chargeplay Mobile Clutch

HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze
HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze
15:00, 02.11.2020

V úvode aktuálneho a sotva dvakrát príjemného roka 2020 sme si spoločne prebrali snahy spoločnosti HyperX o doplnenie svojho už tak nesmierne bohatého portfólia produktov aj v zmysle podpory mobilných zariadení. Toho času išlo o test špeciálnej dobíjacej jednotkyChargeplay Clutch určenej výhradne pre Nintendo Switch. Bol to zo strany hernej divízie Kingston Technology dozaista dobrý krok umožniť majiteľom hybridnej platformy Switch dobíjanie baterky aj mimo elektrickej siete a to všetko s podporou pohodlného držania, ako aj variability v zmysle niekoľkých režimov ovládania. Predaje tohto pomocníka sa navyše stretli aj so spokojnosťou pôvodných plánov, a preto po podpore Nintendo komunity aktuálne prichádza variant aj pre oveľa rozšírenejší segment mobilných telefónov.

Ako často hráte na telefóne?

Klik pro zvětšení (HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze)

Klik pro zvětšení (HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze)

Princíp a filozofia tohto hardvéru ostáva nemenná. Za sumu na hranici šesťdesiat eur sa vám do rúk dostane typická konštrukcia z tvrdeného plastu s pogumovaním, ktorá sa delí na dve zložky. Zadná časť prezentuje samotnú dobíjaciu stanicu, či akumulátor ak chcete, ktorý sa pomocou silných magnetov pripína k doku s variabilným úchytom pre smartfóny. Pružinový systém zveráku pojme telefóny v rozmeroch maximálne od 129mm do 172mm, čím sa samozrejme dokážete dostať aj do segmentu prémiových lopát (ako to ja nazývam), ktoré pohodlne zasuniete do gumovej kolísky. Skúšal som tento produkt spárovať s atypickým mobilom Samsung Galaxy Z Fold 2, avšak, keďže v rozloženom stave ide fakticky o menší tablet, pochopiteľne som neuspel. Nech už však do samotného tela doku Chargeplay Mobile Clutch zasuniete akýkoľvek podporovaný telefón, určite sa môžete spoľahnúť na jeho bezpečnostnú gumovú vložku, ktorá vaše drahocenné zariadenie chráni pred akýmikoľvek škrabancami či iným a dozaista neželaným vonkajším poškodením. Do testu som rovnako zahrnul niekoľkonásobný pád o zem z výšky jedného metra na drevenú podlahu a telefón počas troch pokusov ostal v tele HyperX kolísky, čo kvitujem so zdvihnutým palcom.

Bez káblu alebo s káblom

Klik pro zvětšení (HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze)

Klik pro zvětšení (HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze)

Donedávna by ešte otázka hrania rýdzo mobilných arkád na iOS alebo Android zariadeniach bola asi jednoznačná ako facka. Každopádne s príchodom streamu Xbox hier priamo do telefónov alebo tabletov sa razom podobný hardvér stáva oveľa vyhľadávanejším artiklom a som si preto na sto percent istý, že prípravám HyperX Chargeplay Mobile Clutch predchádzal aj trhový kalkul spojený práve so streamom hier. Mobile Clutch má aj vďaka tomu oveľa širšie využitie, ktorého podstata mobility spočíva v možnosti duálneho nabíjania. Ak váš telefón podporuje Qi technológiu, stačí ho len zasunúť do doku a proces nabíjania sa automaticky spustí, ak je akumulátor na zadnej strane aktivovaný. Za situácie, kedy by váš mobil nezvládal bezdrôtové nasávanie energie, je tu možnosť naviesť USB kábel z externej batérie priamo do kompatibilného zariadenia/telefónu a plniť nádrž takpovediac priamo. Aby som však ostal verný faktickému obsahu recenzie, existuje ešte tretia šanca pripojenia, a to je cez USB-C priamo do kolísky, čím ste schopní dobíjať telefón výhradne cez Qi. Týmto spôsobom sa zároveň dá nabiť aj oddeliteľný akumulátor.

3000mAh

Klik pro zvětšení (HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze)

Klik pro zvětšení (HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze)

Obsah prídavnej batérie je dostatočný, aby dokázal behom dvoch hodín nabiť telefón prémiovej kategórie z nuly na maximum (skúšal som konkrétne Samsung Galaxy Note20), avšak samozrejme je nesmierne dôležité za akých podmienok necháte proces dobíjania bežať a či pri tom budete priamo vykonávať nejakú interakciu, alebo nebodaj hrať. Tak či onak vás vyššie uvedená kapacita akumulátora dokáže zálohovať aj dvakrát po sebe bez toho, aby ste museli okamžite pátrať po elektrickej zásuvke. Mimochodom, sám som za asistencie HyperX Chargeplay Mobile Clutch skúšal hrať rôzne koncepty a či už išlo o akčné hry s dotykom v určitých bodoch displeju, alebo o špecifické RPG s kompletnou škálou prstokladu, samotný dok aj vďaka svojím rozmerom dokázal naplniť moje očakávania. Kolíska padne pekne do rúk rôznych veľkostí a ani pri dlhodobom užívaní som nepocítil nejaké fyziologické negatíva, ktoré by vám snáď mohli komplikovať život. A vôbec najväčšie prekvapenie, aké vyplynulo z úplnej náhody a mojej zvedavosti? Akumulátor samotný je možné rovnako dobíjať cez Qi, a to jednoduchým priložením zadnou stranou.

Ideálna vec na potlačenie pandémie

Klik pro zvětšení (HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze)

Klik pro zvětšení (HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze)

V súčasnosti, kedy sa musíme vyrovnávať s neľahkou situáciou okolo každodennej neistoty, zatiaľ čo nám vláda diktuje, čo a ako môžeme, sú produkty formátu HyperX Chargeplay Mobile Clutch viac ako vítaným spoločníkom. Nech už ho chcete brať na cesty s neistým cieľom návratu, alebo ho zapriahnete priamo v domácom prostredí, vďaka jeho kvalitám sa hranie cez telefón stane oveľa pohodlnejším a bez nutnosti neustáleho dobíjania mobilu zakaždým, keď u jednej hry vytuhnete aj päť hodín v kuse.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti HyperX

Klik pro zvětšení (HyperX Chargeplay Mobile Clutch - recenze)


CGwillWin