hw
speciál
Čo všetko sa môže objaviť na PlayStation 5 akcii?!

Čo všetko sa môže objaviť na PlayStation 5 akcii?!
Čo všetko sa môže objaviť na PlayStation 5 akcii?!
15:55, 10.06.2020

Zajtra, presne 22:00 nášho času, sa konečne otvorí brána do sveta budúcnosti hrania. Aspoň takto to definuje spoločnosť SONY, ktorá sa počas špeciálneho eventu definitívne pochváli s prvou vlnou pripravovaných hier pre next-gen konzolu PlayStation 5. Keďže je celá akcia ostro sledovaná, ostatne ide o druhý pokus po tom, ako sa na základe zámorských nepokojov musel už jede termín zrušiť, určite nezaškodí ak si zrekapitulujeme zopár predpokladov. Tie pramenia z viac než ročného pozorovania menších a väčších insider únikov, ako aj čiastkových výrokov z úst osobností divízie PlayStation.

Začnime rovno u cenovky, ktorá môže teoreticky skutočne padnúť takpovediac na stôl a aj keď samozrejme neočakávame prekročenie hranice cca 500 Dolárov, človek niky nevie ako sa to v zmysle launch okna vykryštalizuje. Osobne by som si však dovolil predpokladať, že cenu platformy, PS5 ako aj XSX, spoznáme najskôr až o mesiac. Druhou horúcou témou, ktorá by sa zajtra večer mohla definitívne rozseknúť, je finálna prezentácia dizajnu PlayStation 5. Uniknuté krivky nového gamepadu DualSense s haptickou odozvou už stihli pobúriť mnohých z vás a nič iné vo finále nečakám ani u spracovania samotnej konzole. Ona sa hold história musí opakovať a ak zajtra nespadne na konzumenta aspoň cenovka, rozhodne ho môže poriadne nahnevať práca dizajnérov spoločnosti SONY.

Poďme však na to podstatnejšie a teda hry ako také. PlayStation 5 by mala na štarte servírovať hneď niekoľko silných exkluzivít, ktoré donútia platiacich zákazníkov uprednostniť SONY pred Microsoftom. Táto taktika sa praktikuje už od nástupu aktuálne končiacej generácie a nepredpokladám, že by sa na presile počtu exkluzivít (PS vs Xbox) niečo výrazne zmenilo. Aj keď MS posledné roky skupoval známych tvorcov, stále pôjde o nepomer. Vôbec najsledovanejšou hrou v tomto smere je návrat do univerza Silent Hill, respektíve reštart celej série. O ten by sa mal starať pôvodný režisér a scenárista prvého dielu, teda Keiichiro Toyama, ktorého má sprevádzať sám autor temných tónov Akira Yaomoka. Ak sa tieto insider fakty nakoniec potvrdia do poslednej bodky, reboot pre Silent Hill príde v exkluzivite výhradne na PlayStation 5 a to, na základe producentskej fúzie medzi spoločnosťou Konami a SONY. Stručne povedané; obaja v hre budú mať peniaze a obaja budú dúfať v úspech a slušný zisk.

Ďalšou zajtrajšou a reálnou šancou na "otvorené ústa dokorán" je definitívne potvrdenie ôsmej radovej časti survival hororu zo série Resident Evil. Capcom už dlhší čas kutí v poradí druhý RE z pohľadu prvej osoby a tentokrát nám insider správy naznačujú vôbec naj intenzívnejší zážitok. Nikto nepredpokladá, že by Resident Evil 8 prišiel ako plná exkluzivita, ale minimálne sa môže opakovať scenár totožný s RE7, kde hra mala ročnú exkluzivitu a to v súvislosti s VR podporou. Táto skutočnosť nás privádza opäť k ďalšej potencionálnej bombe voči zajtrajšiemu večeru. S oznámením RE8 môže zároveň prísť aj logo PlayStation VR druhej generácie, ktoré má SONY rovnako v portfóliu a o ktorom sme ešte nič konkrétne nemali šancu počuť a vidieť.

Medzi prvú sadu titulov na systém PlayStation 5, by sa malo vtesnať aj niekoľko remaster verzií pôvodných exkluzivít. Spadá tam aj duo Bloodborne a Demon's Souls od FromSoftware, ktoré je údajne už dlhší čas v príprave. A takto by sme sa tu mohli ešte takpovediac lákať na lízanku až do neskorej noci, avšak nakoniec by nám aj tak neostalo nič iné, než čakať na zajtra. Poďme teda spoločne trpezlivo vyčkať a 11. 6. 2020 o 22:00 budeme vidieť to, čo si na nás SONY naozaj nachystalo. Objaví sa tam väčšia časť z textu vyššie? Prípadne, chceli by ste tento neoficiálny zoznam doplniť o svoju vlastnú túžbu?



CGwillWin