hw
Dell predstavil novú sériu notebookov XPS 15 a XPS 17

Dell predstavil novú sériu notebookov XPS 15 a XPS 17
00:10, 21.05.2020

V prípade americkej spoločnosti Dell a ich segmentu prenosných počítačov určených pre mnohé potreby, sa v prípade série XPS môžeme rozprávať priam o evolúcii. Po desaťročnej pauze totižto pod touto skratkou prichádza na trh XPS 17, čo je fakticky najvýkonnejší model svojho radu ale čo je dôležitejšie, ide o najmenší 17 palcový notebook na svete. Aby som však naplnil aj vecnú podstatu tohto oznámenia a ubral trocha plyn z tých PR formulácií, tak XPS 15 je v skutočnosti a v úvodzovkách len redezing staršieho modelu. Viac sa dozviete z priloženej tlačovej správy ako aj doložených PR materiálov.

Klik pro zvětšení (Dell predstavil novú sériu notebookov XPS 15 a XPS 17)

Po téměř desetileté přestávce se na trh vrací XPS 17 jako dosud nejvýkonnější notebook řady XPS. Ale nejde jen o výkon. XPS 17 je zároveň nejmenší 17palcový notebook na světě. Díky téměř bezrámečkovému displeji InfinityEdge je menší než 48 % dnes prodávaných 15palcových notebooků a řadí se tak do zcela samostatné kategorie. Je vybaven nejnovějšími procesory Intel Core 10. generace, z grafických karet si lze vybrat i NVIDIA GeForce RTX 2060 s technologií Max-Q. Vměstnat takový výkon do notebooku této velikosti tak, aby celý systém běžel zcela hladce, vyžaduje špičkový konstrukční um. Pod krytem se tak skrývá unikátní systém chlazení, který maximalizuje průtok vzduchu z ventilátoru, takže přístroj zvládne i velmi náročné úkoly.

Přepracovaný model XPS 15 je nejmenší notebook s úhlopříčkou 15,6 palce zaměřený na výkon. Nabízí mimořádný a ve své třídě zcela bezkonkurenční audiovizuální zážitek, a to díky většímu displeji s poměrem stran 16:10 a novým výkonným reproduktorům s čistým a věrným podáním.

S nejnovějšími procesory Intel Core 10. generace, grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti s technologií Max-Q a výdrží na baterii až 25 hodin můžete snadno streamovat oblíbené pořady, upravovat fotografie pro Instagram, zpracovávat video ve 4K nebo tvořit originální nahrávky ve svém digitálním zvukovém studiu.

Vyrobeny pro zážitek

Nové modely jsou vyrobené ze špičkových materiálů, mimo jiné ze strojově obráběného hliníku a uhlíkových kompozitů, jaké se užívají v leteckém průmyslu. Skládají se ze dvou hliníkových kusů, takže jsou lehké, ale pevné a dostatečně odolné i pro použití na cestách. Jsou také vybaveny novým pantem, aby byl rámeček ze všech stran co nejmenší.

100 % barevného prostoru Adobe RGB a 94 % prostoru DCI P3 znamená syté, jasné a věrné barvy, které uvidíte takové, jaké jsou i v reálu. Při tvorbě i konzumaci obsahu vám systémy XPS zajistí mimořádný vizuální zážitek. Volitelné rozlišení 4K Ultra HD+ (3840 x 2400 bodů) zajišťuje maximální přesnost, prokreslené detaily a ostrý obraz. Zobrazovací technologie Eyesafe omezuje škodlivé modré světlo a zároveň zachovává živé barvy, které potřebujete k dosažení nejlepších výsledků své práce.

Připravené na bezpečnou spolupráci

Dosud nejmenší HD webkamera Dell je nenápadně ukrytá v horním rámečku displeje, připravená na videohovory, videokonference a jiná virtuální setkání. Váš hlas bude slyšet čistě a zřetelně díky mikrofonům s pokročilou technologií potlačení ozvěny a okolního hluku umístěným na horní hraně.

Nové notebooky řady XPS jsou vybavené funkcí Windows Hello – čtečkou otisků prstů integrovanou přímo v tlačítku napájení – takže můžete počítač bezpečně odemknout a připojit se bez nutnosti zadávat heslo.

Prostorový zvuk 3D audio jako v kině

XPS 15 a XPS 17 jsou první notebooky vybavené reproduktory s technologií Waves Nx 3D audio, které vyladil hudební producent Jack Joseph Puig, držitel několika cen Grammy. U sluchátek technologie Waves Nx dokáže sledovat pohyby hlavy a přizpůsobovat směr zvuku směru vašeho pohledu. U reproduktorů vám technologie Nx díky sledování hlavy zajistí „nejlepší křeslo v sále“.

Dejte své kreativitě volný průchod

Modely notebooků XPS 15 a XPS 17 označené na stránkách Dell.com visačkou Creator Edition jsou určené především pro tvůrčí práci. Tyto konfigurace jsou uzpůsobené pro rychlé úpravy videa ve vysokém rozlišení a grafickou tvorbu.

O krok dále v recyklaci obalových materiálů

Na planetě s osmi miliardami obyvatel se počítá každý pozitivní krok. Společnost Dell si vytyčila za cíl do roku 2030 užívat výhradně obalové materiály z udržitelných materiálů, tj. recyklované nebo z obnovitelných zdrojů.

U nové řady XPS společnost Dell eliminovala pěnové materiály a jednorázové plastové sáčky a přiblížila se tak o krok blíže dosažení tohoto ambiciózního cíle. Celé balení od notebooku XPS můžete bez přemýšlení vyhodit do příslušných kontejnerů na tříděný odpad, protože obsahuje pouze recyklované plasty, materiály z obnovitelných zdrojů a recyklovanou lepenku.

Více než jen nové produkty

Hardwarem inovace nekončí. Nedílnou součástí konceptu XPS je i software, podpora a služby:

Nástroj Dell Mobile Connect umožňuje jednoduše propojit počítač XPS s chytrým telefonem. Uživatelé zařízení se systémy Android a iOS mohou telefonovat, odesílat textové zprávy, plně zrcadlit displej telefonu a pracovat s aplikacemi, dostávat upozornění a přetažením přesouvat soubory mezi počítačem a telefonem. Dell Mobile Connect je k dispozici ke stažení zdarma prostřednictvím online obchodu Microsoft Store.

Nepřetržitá telefonická podpora, automatizovaná detekce problémů a servis u zákazníka na základě vzdálené diagnostiky. Další informace o službách podpory Dell Premium Support Plus zde.

  • XPS 15 v ceně od 1299,99 USD je již dostupný.
  • XPS 17 v ceně od 1499,99 USD bude v nabídce letos v létě.

  • DALŠÍ
    
    CGwillWin