Ubisoft končí s CZ lokalizáciou u svojich hier

Ubisoft končí s CZ lokalizáciou u svojich hier
15:28, 01.05.2020

Aj keď pozadie tejto, pre mnohých, nepríjemnej skutočnosti sú oveľa komplikovanejšie než sa zdá, fakty sú fakty. Spoločnosť Ubisoft už dlhší čas strategicky upravuje distribúciu svojich titulov, ktoré vo väčšine prípadov hrajú za takzvaný tím AAA, a teda ktorých vývoj je neskutočne nákladný a komplikovaný. S onou komplikovanosťou sa spája aj lokalizácia do okrajových krajín kde samozrejme nájdeme aj vlajku Českej republiky. A práve pre ňu už nerátajte s prekladom projektov od Ubi.

Tento týždeň odhalený Assassin’s Creed Valhalla rozhodne neponúkne CZ lokalizáciu (potvrdil to sám Conquest ako lokálny distribútor) a identický scenár môžeme zaradiť aj pod ostatné plánované projekty, ako je napríklad Watch Dogs: Legion a jemu podobné. Francúzky Ubisoft bol pritom poslednú generáciu akousi stálicou lokálneho prekladu a vďaka tomu, si jazykovo menej zdatní hráči mohli užiť príbehy aj v populárnej sérii Far Cry.

Toto všetko končí a to z prostého a vyššie uvedeného dôvodu, kvôli peniazom. Môžete si síce myslieť, že Československý trh rastie každým dňom a firmám formátu Ubisoft sa nakoniec oplatí prihodiť pár grošov navrch, avšak opak je pravdou, keďže samotný rast je v skutočnosti minimálny a náklady na preklad ho stále prevyšujú.


DALŠÍ

CGwillWin