XCOM naplno kolaboruje s mimozemskou rasou

XCOM naplno kolaboruje s mimozemskou rasou
07:01, 15.04.2020

Je to len pár hodín, čo sa oficiálne oznámilo ďalšie pokračovanie vysoko taktickej série XCOM. Tentokrát ide o projekt XCOM: Chimera Squad a ako už názov napovedá, tentokrát si príbeh pôjde novou a trocha neprebádanou cestičkou.

Po rokoch mimozemskej nadvlády dokázala ľudská rasa nakoniec prevziať kontrolu nad planétou Zem. Hromadný exodus bývalých vládcov však prináša aj istý neduh, nechali totižto mnohých svojich vojakov bez studu za sebou a utiekli ako zbabelé sliepky. Teraz, päť rokov po udalostiach v hre XCOM 2, ľudia a cudzinci spolupracujú na vytvorení civilizácie schopnej prežiť a posunúť sa vo vývoji. Vitajte preto v meste s označením 31, v nie práve vzornom modeli mieru v období krátko po invázii. Nie všetci obyvatelia Zeme totižto podporujú celé to medzi druhové techtle mechtle označované ako spojenectvo. Chimera Squad, elitné spojenie ľudských a mimozemských trénovaných agentov, musí preto spoločne potlačiť každú hrozbu rozvratu samotnej myšlienky spojenia dvoch civilizácií, ktorá by mohla rozvrátiť pomaly sa rodiacu budúcnosť.

Za vývojom stojí pochopiteľne zase raz skúsené štúdio Firaxis Games, ktorému finančne kryje chrbát 2K Games. Vývoj je bol orientovaný striktne na PC, ale dá sa predpokladať (na základe skúseností z minulých častí), že krátko po príchode novej generácie konzol, alebo možno ešte skôr, nám producenti poskytnú nádej na port tým či oným smerom. Dôležitejšie však momentálne je, že TBS legenda menom XCOM pokračuje ďalej a tentokrát pridáva navyše aj trocha toho komiks artu a vôbec to najlepšie: príde už 24. 4. 2020 za príjemných 10 Dolárov!


DALŠÍ

CGwillWin