hw
recenze
Diablo X-Player 2.0

Diablo X-Player 2.0 - recenze
Diablo X-Player 2.0 - recenze
11:40, 20.04.2020

Už tak prostě bývá, že za každou nálož negativních skutečností připadne několik pozitivních. Ať už cirkus jménem život řídí kdokoliv a ať se k němu dnes a denně modlíte s nadějí v myšlenkách nebo je to jednoduše výsledek přirozeného chaosu s občasných záchvěvem přírodní spravedlnosti, já osobně se snažím na všem najít alespoň zrnko pozitivity. Momentálně například mnoho z vás musí pracovat z domu a já si dovedu představit, že od rána do večera sedíte na -pro vaše dokonalé pozadí- až příliš nepohodlných poduškách. Není nic horšího než bolest zad v momentě, kdy se potřebujete nejvíc soustředit na maximální úrovni. To platí pro kancelářskou práci s příchutí kávy stejně jako pro pořádné herní seance okořeněné energetickým nápojem. A pointa tohoto zamyšlení? U nás dobře známý výrobce herních křesel ikonicky nazvaný Diablochairs uvedl na trh vůbec první látkovou stoličku ze série X-Player, jejíž kvalitu jsem měl možnost otestovat v tomto home office programu.

Vzdušnost je prvořadá a o tu se stará technologie Diablo Honeycomb

Klik pro zvětšení (Diablo X-Player 2.0 - recenze)

Evoluce série X-Player postrádá symbolické ďábelské rohy, ty reprezentuje prémiová řada X-Horn, ale to neznamená, že by vaše záda nemohla na tomto herním udělátku poznat ten obrovský rozdíl. Dominantou je mimozemský efekt tvaru polštáře na vrcholu opěrky, který má připomínat hlavu nějaké bytosti a byť ho moje tříletá dcera nazvala srdíčkem, osobně tam vidím bumerang s poruchou příjmu potravy. dost spekulací kolem designu, to hlavní, co křeslo X-Player 2.0 nabízí, je maximalizace vzdušnosti mezi vašim tělem a křeslem. Přestože je v popisku výrobce psané, že jde o kompletně látkové křeslo, z fotek asi poznáte nějakou tu syntetiku, která se ale vašeho těla nedotkne. Kůže jako taková jen doplňuje obal naplněný paměťovou pěnou a líbí se mi všitá loga a popisky. S váhou kolem metráku bych se považoval za odpovídající masu, která se pro test tohoto výrobku hodí. Za dobu testování jsem si poseděl a chvílemi poležel, protože opěrka jde sklopit do téměř vodorovné polohy. Nepocítil jsem ani jeden fyziologický problém, ba naopak. bolest krčních obratlů, která se mi objevila prací na barové stoličce, zmizela jako mávnutím kouzelného proutku.

Koncept a design jde na ruku zdravotním standardům

Klik pro zvětšení (Diablo X-Player 2.0 - recenze)

Pochopitelně vám teď nezaručím, že dva roky intenzivního používání neprosedí do dvojité pěny v sedací části, čímž by křeslo ztratilo potřebnou formu. Každopádně ze zkušeností, kterých mám s křesly dostatek, se nikdy nic takového nestalo a nevidím důvod, proč by se to teď mělo změnit. Oproti konkurenci, která se zabývá dost podobným produktem, ale nebudu ji tady jmenovat, jsem si všiml postupu kvality mírně nahoru. Plocha loketních opěrek je na horní částí potažená měkkým plastem, což oceníte hlavně po několika hodinách hraní, protože ruku máte odloženou právě na této části křesla. JE to malý, ale hodnotný detail, který si zaslouží loket nahoru. A teď už k variabilitě nastavení. Diablo X-Player 2.0 vám částečně může posloužit jako postel, a to díky páčce umístěné po pravé ruce. Výšku opěrky si můžete nastavit v rozmezí asi 10 centimetrů, ale zarazila mě možnost jejich natočení, což jsme zvyklí vidět až u mnohem dražších křesel. Kdybyste se mě zeptali, jak se v tom křesle cítím, když teď znám jeho cenu, řekl bych, že dost luxusně.

Polštáře pod hlavu i záda využívají paměťovou pěnu

Klik pro zvětšení (Diablo X-Player 2.0 - recenze)

Ne, že by si zmíněné duo polštářů pamatovalo datum narození vašich partnerů a partnerek, ale pomocí tepla je schopné se zformovat pro vaši potřebu. dokonale vám obepnou záda, bedra i krk, a drží tvar tak dlouho, jak potřebujete. Zbytek této pěnové výplně vykazuje značnou pružnost, čehož je podle PR materiálů docíleno dvěma vrstvami pěny. Ta vrchní je pochopitelně měkčí a spodní tvrdší, což by mělo mít za výsledek maximální kompromis pohodlnosti a fyzickými nároky. Z textu výše je snad jasné, že novinka od firmy Diablochairs neztrácí na dravosti ani po přehlédnutí využití umělé kůže, která se sice úplně neztratila (plní nejen funkční, ale i vizuální roli), ale hlavní novinka, tedy implementace maximálně vzdušného látkového potahu, se řadě X-Player náramně podařila. Takže pokud se v současné době rozmýšlíte, zda investovat do pořádného herně-kancelářského hybridu tradičního křesla a herního trůnu, dnešní recenze by vám mohla ukázat správnou cestu. Nenašel jsem žádné větší vady a chyby, co by křeslo degradovaly ve srovnání s podstatně dražší konkurencí, a to je reklama, který by vás při výběru herního vybavení měla zajímat víc, než profláknutá světová značka.

Kdo se chce pohoupat?

Klik pro zvětšení (Diablo X-Player 2.0 - recenze)



Za poskytnutí produktu k recenzi děkujeme společnosti Diablochairs

Klik pro zvětšení (Diablo X-Player 2.0 - recenze)


CGwillWin