akce
Dungeons & Dragons z Čiech dorazil na Kickstarter

Dungeons & Dragons z Čiech dorazil na Kickstarter
17:41, 03.04.2020

Takzvané "Dračí doupě", teda pre nás lokalizovaná hra na hrdinov, ktorej vznik sa datuje do roku 1974, sa v našich končinách dokázalo uchytiť s prekvapivo intenzívnou dohrou. Stále sa totižto nájde ohromná sada nadšencov, ktorým nevadí vymýšľať si svoje vlastné RPG dobrodružstvá so zošitom v ruke a sadou kociek. Na vlne lokálnej popularizácie tejto, kedysi striktne západnej kultúry, sa podieľal aj český dizajnér Jan Roose, vďaka ktorého vytrvalosti a skúseností z rôznych projektov, vám dnes môžeme predstaviť unikátnu značku Fireball.

Fakticky ide o fantasy RPG určenú pre mobilné telefóny, ktorá len čerstvo spustila svoju Kickstarter kampaň a už teraz, 28 dní pred jej koncom, je jasné že bude maximálne úspešná. Fireball stavia na princípoch Dungeons & Dragons a teda primárne ide o textovú komunikáciu medzi skupinkou hrdinov, ktorých kroky vedie takzvaný Game Master. Ten vlastne udáva základy kostry príbehu a jeho slovom sú potom sprevádzaný hrdinovia ako taký. Ich možnosti? Interakcia s mapou, rozsiahly inventár, nekonečné možnosti v pravidlách a hromada pridružených kozmetických úprav, ktoré vlastne základy Dungeons & Dragons ohýbajú pre svoje potreby.

Je príjemné vidieť ako lokálna hra z našich končín začína bezproblémovo prenikať do celého sveta a pritom ide v základe o jednu z najčastejšie recyklovaných stolových konceptov. Fireball má teraz necelý mesiac aby si nahromadil dostatok financií na svoje dokončenie, a koncom roka by mal prednostne skúsiť zasiahnuť iOS a Android v zámorí, kde je pochopiteľne o tento formát primárne väčší záujem. Nemusíte sa však nijako obávať, Dračí doupě v tejto podobe si užijeme neskôr aj v EU regióne.


DALŠÍ

CGwillWin