recenze
TEPfaktor - napínavý týmový souboj schopností a dovedností

TEPfaktor - napínavý týmový souboj schopností a dovedností - recenze
TEPfaktor - napínavý týmový souboj schopností a dovedností - recenze
12:00, 21.03.2020

Už jste byli v TEPfactoru na Slapech? Chtěli byste si vyzkoušet Pevnost Boyard? Tak si to vezměme pozpátku. Desková hra TEPfaktor je varianta stejnojmenného sportovně-zábavního parku na doma. TEPfactor park na Slapech je obdobou známé televizní Pevnosti Boyard. Paklíče sice nepotkáte, ale na párty s TEPfaktorem určitě zabodujete.

Klik pro zvětšení (TEPfaktor - napínavý týmový souboj schopností a dovedností - recenze)

Vítejte v Pevnosti Boyard!

Zatímco v TEPfactor parku Vás prověří úkoly, v nichž se zapotíte při fyzických aktivitách, stejně jako prověříte své mozkové závity, u deskovkové varianty musíte očekávat, že sportu moc nebude. Hra tak spíše připomene kombinaci vědomostních her a Activit.

TEPfaktor je varianta stejnojmenného sportovně-zábavního parku TEPfactor na doma. Ten je obdobou známé televizní Pevnosti Boyard.

Herní deska představuje půdorys zábavního parku s jednotlivými místnostmi, ve kterých budete plnit různorodé úkoly. O jaké úkoly půjde, to určí barevný symbol a číslo v dané místnosti. Během hry, v níž spolu soupeří týmy o dvou a více hráčích, se pohybujete po areálu a snažíte se vyřešit co nejvíce úkolů.

Klik pro zvětšení (TEPfaktor - napínavý týmový souboj schopností a dovedností - recenze)

Aby byla hra znovu hratelná, je nutná nemalá zásoba otázek a úkolů. To Vám zaručí 300 kartiček, na nichž najdete dvě až tři zadání. Jsou barevně rozděleny do tří kategorií. Žluté jsou vědomosti – v této kategorii se bude jednat o klasické znalostní otázky, jaké můžete znát z mnoha her jako jsou Česko apod. Zelené jsou otázky na kreativitu – zde budete zadaný termín přibližovat svým spoluhráčům z týmu buď mluvením, kreslením či pantomimou, podobně jako právě v Activitách. Poslední, modré, jsou úkoly na logiku, paměť či jazykové – zde najdete záludné a logické otázky v nichž využijete prostorovou představivost, znalosti morseovky apod. Právě touto různorodostí se hra liší od dalších párty her na trhu.

Klik pro zvětšení (TEPfaktor - napínavý týmový souboj schopností a dovedností - recenze)

Párová terapie

Přestože se jedná o párty hru, v níž spolu soupeří týmy, je možné si ji plnohodnotně užít i v páru. V tom případě hrajete jako jediný tým pouze proti času. Nastavte si časovač (třeba v mobilu) na stanovenou dobu odpovídající zvolené náročnosti. Následně se snažte dle stejných pravidel vyluštit celou hádanku dříve než vyprší čas.

Ač se jedná o párty hru pro týmy, je možné si ji užít i v páru. V tom případě hrajete jako jediný tým pouze proti času.
Indicie znovu na scéně!

Pokaždé, když vyřešíte úkol v některé z místností, najdete si symbol dané místnosti na předem připravené stírací kartičce. Těch je v balení rovná stovka a pro každou partii a každý tým budete potřebovat alespoň jednu. Jednotlivé kartičky jsou unikátní, takže i při dalším hraní nedokážete vypozorovat vzorec, jak rychle vyhrát.

Klik pro zvětšení (TEPfaktor - napínavý týmový souboj schopností a dovedností - recenze)

Po setření políčka na Vás čeká buď zelený a usmívající se smajlík, nebo červený a zamračený. Pokud se Vám podaří odhalit tři zelené a usměvavé v jednom sloupci, můžete setřít indicii stejného sloupce. Pokud už víte všechny indicie a/nebo si jste jisti, jaká je tajenka, k níž směřují, můžete ji ve svém tahu zkusit zodpovědět. Pro kontrolu setřete políčko tajenky. Pokud Vaše odpověď není správná, vezmete si novou stírací kartičku a jedete znovu od nuly, Vaši soupeři však svůj postup neztrácejí.

Zčásti znalostní hra poráží konkurenci díky různorodosti zadání a neotřelému systému hry. Díky množství kartiček se zadáním Vám navíc hra vydrží na dlouhou dobu.
Klíč od pevnosti

Firmy TEPfactor a Albi spolu vytvořily zábavnou variantu hry ve stylu Pevnosti Boyard. Zčásti znalostní hra poráží konkurenci díky různorodosti zadání a neotřelému systému hry. Díky množství kartiček se zadáním Vám navíc hra vydrží na dlouhou dobu. Jedná se o ideální hru na párty, do větší společnosti, na rodinnou sešlost či oslavu, ale dokážete si ji příjemně užít i ve dvou.

Koupit hru TEPfaktor

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Albi

Klik pro zvětšení (TEPfaktor - napínavý týmový souboj schopností a dovedností - recenze)

SKVĚLÉ
83%
CZECHGAMER
TEPfactor je česká Pevnost Boyard. A díky Albi si ji můžete užít i doma. A není jako jiné párty hry, je různorodější, je promyšlená. Jen škoda toho chybějícího Paklíče.

CGwillWin