Nioh 2 nás necháva nazrieť do útrob svojho príbehu

Nioh 2 nás necháva nazrieť do útrob svojho príbehu
10:53, 24.01.2020

Tak ako známa vývojárska firma Team Ninja sľúbila, tak aj aktuálne činí. Do vydania ich očakávaného pokračovania série Nioh totižto ostávajú už menej než dva mesiace, a tak je načase hodiť očkom aj do otvoreného hrnca s vriacim príbehom. Ten nás, z pozície udalostí z pred jednotky, posúva do roku 1555. Je to obdobie bojujúcich frakcií v Japonsku kde zúria nekonečné vojny. Práve tie premenili národ na krajinu plnú chaosu z čoho ťažia démonické existencie, zlý duchovia, a iné entity s chuťou živiť sa na utrpení bezmocných ľudí. Zdá sa, ako keby slnko nemalo chuť svietiť na ten zmar a tú beznádej.

Práve v tomto prostredí neúnavného chaosu stretávame nášho hrdinu, tuláka lomeno žoldniera, ktorý loví duše v provincii Mino (narozdiel od jednotky, si teraz môžete zvoliť aj ženské pohlavie). Tento lovec démonov skrýva strašidelné tajomstvo: sám je výsledkom spojenia ľudskej bytosti s duchom a preto disponuje istými schopnosťami. V jeden deň stratí tento hrdina kontrolu nad vlastnou silou yokai (výraz pre duchov), zatiaľ čo bojuje proti divokému diablovi. Hroznú situáciu však razom zachráni okolo putujúci obchodník menom Toukichiro, ktorý predáva podivné "liehové kamene“, akési kúzla a vložené artefakty, ktoré vám môžu pomôcť komunikovať s duchmi yokai. Náš lovec démonov tak znovu získa kontrolu nad svojou démonickou povahou.

Od tohto momentu sa títo dvaja rozhodnú kombinovať svoje schopnosti a vydajú sa spolu na veľké dobrodružstvo, aby našli viac týchto mocných duchovných predmetov, pričom ich hľadanie je financované vplyvným vojvodcom, ktorý so zápalom sleduje artefakty, aby sa ubezpečil, že sú používané pre dobro a nie zlo. Misia je však časom prerušená útokom niekoho alebo niečoho, čo rovnako pátra po týchto vzácnych artefaktoch. Zápletka je tak daná do pozície epickej jazdy naprieč temnými časmi a ak si pozriete trailer nižšie, nemáte prečo pochybovať o minimálne rovnako nastavenej zábave, tak ako sme to zažili u prvej časti tejto série.

Záverom ešte pár stručným faktov okolo DLC a Season Passu. Team Ninja má naplánované tri hlavné DLC expanzie, pričom každá sa zameriava na inú časť príbehu, ktorý predchádza samotnej hlavnej dejovej linky v Nioh 2. Pôjde teda o ďalšie hodiny plné obsahu. Podobne ako to bolo u prvej časti značky Nioh, aj teraz môžeme očakávať nové zbrane, nové bojové schopnosti a nové postavy, pričom každé DLC obsahuje viac hlavných ako aj čiastkových misií.

Všetky tri balíčky DLC sú zahrnuté v Season Passe, ktorý je súčasťou digitálnej edície Deluxe. Okrem hlavnej hry a DLC získate aj prémiové herné prvky, ako sú zbroj Demon Horde a Kodama Netsuke Charm.


DALŠÍ

CGwillWin