Frogwares učinilo prvý krok k svojej záchrane

Frogwares učinilo prvý krok k svojej záchrane
06:43, 13.01.2020

Ukrajinská spoločnosť Frogware, ktorá sa v minulom roku dokázala pretlačiť na popredné stránky aj nášho herného spravodajstva, to všetko vďaka vydaniu dlho vyvíjanej adaptácii Lovecrafta, teda The Sinking City, stále žije a dýcha.

Jej existenčná hodnota bola toho času narušená po zmene obchodnej politiky ich partnerskej firmy Focus Home Interactive, vďaka čomu sa väčšia časť ich digitálne distribuovaných hier stratila z obchodov, naprieč celým svetom. Táto skutočnosť im doslova takmer zlomila väz a vedenie stále nezávislej firmy Frogware muselo učiniť vážne kroky na zachovanie svojej existencie. Celý problém stál hlavne na vlajkovej hre Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, v zmysle vekovej hranice a ratingu, ktorá im zabezpečovala prísun financií aj dávno po svojom vydaní.

Ak patríte medzi fanúšikov portfólia akčných adventúr spomínaných autorov, určite vás preto poteší skutočnosť, že spomínaný príbeh najslávnejšieho detektíva všetkých čias je späť na scéne. Nateraz síce zatiaľ len v ponuke pre PlayStation 4 Store, ale ako autori avizujú, na rade by mala byť obnova aj pre ďalšie platformy. Držme im teda palce, aby toto evidentne kvalitné indie zoskupenie, ktoré má pobočky v troch veľkých mestách Európy, prežilo a prinieslo nám ďalší zaujímavý titul, ako práve spomínané The Sinking City.


DALŠÍ

CGwillWin