Autori Life is Strange predstavili nový projekt s LGBTQ tématikou

Autori Life is Strange predstavili nový projekt s LGBTQ tématikou
10:12, 17.11.2019

Microsoft a Dontnod Entertainment (Life is Strange, Vampyr) spoločne odpálili trailer na novú naratívnu adventúru Tell Me Why, ktorá sa pojatím zámerne podobá na doterajšiu tvorbu spomínaných Francúzov. Projekt je definovaný ako nová časť sveta Life is Strange a rozpráva príbeh dvojičiek Tylera a Alyson.

Základným mechanizmom hry je špeciálna väzba, ktorú zdieľajú Tyler a Alyson, a tá je tiež témou, ktorá je pevne zakotvená v prístupe rozprávania príbehov našej spoločnosti. V priebehu pozvoľna prezentovanej dejovej linky, hráči preskúmajú rôzne spomienky hlavných hrdinov na kľúčové udalosti a vyberú si, ktorej verzii veria viacej. V konečnom dôsledku o osude hry rozhodnú práve hráči. vysvetlil Florent Guillaume, režisér Tell Me Why


Dontnod úzko spolupracoval s organizáciou GLAAD v oblasti LGBTQ a to pri formovaní postavy Tylera, ktorý je transexuálom. Tyler je vôbec prvou hrateľnou osobnosťou od významného štúdia a vydavateľa, ktorá sa naplno prezentuje ako "trans". Podľa Nicka Adamsa, riaditeľa GLAAD (mimovládna organizácia sledujúca tému LGBTQ v médiách), sa im podarilo k celej tématike pristúpiť s citlivým a vecným nadhľadom tak, aby fakty ostali zachované a neskĺzli do nejakej humornej paródie.

Príbeh Tell Me Why sa má skladať z troch kapitol, ktorých vývoj určujú práve hráči. Dontnod sú vraj stále nadšení z príležitosti podporovať epizodické vydávanie hier ale hlavne, interaktívnych príbehov s emočným podkladom. Ako im to pôjde v prípade tejto hry sa dozvieme až v priebehu budúceho roka.


DALŠÍ

CGwillWin