hw
speciál
Bravo Six, going RTX

Bravo Six, going RTX
Bravo Six, going RTX
09:10, 01.11.2019

Najnovší počin Activisionu zbiera od recenzentov vcelku slušné čísla. Asi nemusíme byť v hernom priemysle nadpriemerne vzdelaní, aby sme mohli potvrdiť, že kampaň v aktuálnom Modern Warfare je po všetkých stránkach vyššie ako kampane predošlých dielov a podobne môžeme oceniť aj snahu vývojárov oprostiť sa od starého monotónneho modelu "choď a strieľaj". Samozrejme, že si tu užijeme aj to, ale nové prvky, ako napríklad hra za malé dievčatko, či prestrelka v horiacom podzemnom tuneli nás z tohoto klapkami obloženého scenára unášajú až kamsi na prah série Farcry. Okrem toho, že sme si tento diel u nás v redakcii zahrali na konzolách, prinášame aj pohľad z PC verzie, kde sa budeme sústrediť najmä na jej prednosť a to ray-tracing, ktorý nám pomohol vžiť sa do tohto story ešte viac.

Klik pro zvětšení (Bravo Six, going RTX)

Nvidia spoluprácu s Activisionom a Infinity Ward pri vývoji avizovala a tak dobrú kompatibilitu ich grafických kariet s novým dielom Call Of Duty sme mohli očakávať. Tajomstvom tiež nebolo, že hra bude obsahovať ray-tracing a kópiu tohto titulu ste mohli získať napríklad pri kúpe práve jednej z RTX kariet. Čo pre nás ale z tejto spolupráce plynie? A ako vlastne RTX v novom Call Of Duty vyzerá?

Klik pro zvětšení (Bravo Six, going RTX)

Dovolím si tvrdiť, že samotná hra je tejto technológii priam prispôsobená. V každom kúte kampane sa stretávame s hrou svetiel a tieňov, ktoré dotvárajú zaujímavo nadizajnované prostredia. Nočné misie sú priam presýtené rôznymi spontánnymi protisvetlami, výbuchmi a ďalšími zdrojmi svetiel, ktoré sa odrážajú na všetkých ďalších objektoch a vykresľujú tiene. Hra reaguje aj na vašu streľbu, či granáty a streľba v tmavej miestnosti priestor rozožne.

Klik pro zvětšení (Bravo Six, going RTX)

Nvidia a Activision si pri tomto projekte pomohli navzájom a posunuli tak túto sériu prostredníctvom gameplay zážitku na nový level. Je vhodné spomenúť aj vlnu kritiky za americkú "propagandu" namierenú proti Rusku, ktorá v niekoľkých recenziách zatriasla hodnotením, avšak základom je pri podobnom titule uvedomiť si, že stále hrajeme hru. Aj keď tomu pri zapnutom ray-tracingu v 4K môže byť zložité uveriť.

Klik pro zvětšení (Bravo Six, going RTX)

Ak by ste zvažovali kúpu RTX grafickej karty práve v kombinácii s novým Call Of Duty: Modern Warfare, možno vám pri rozhodovaní pomôže že: GeForce RTX 2060 zvládne vykresliť pri maximálnych detailoch a zapnutom RTX 60 fps vo full HD, RTX 2060 SUPER pri obdobnom nastavení 60FPS v 1440p a RTX 2080 Ti zvládne 60fps pri maximálnych detailoch aj v 4K.

Za poskytnutie hry na recenziu ďakujeme spoločnosti Nvidia.

Klik pro zvětšení (Bravo Six, going RTX)


CGwillWin