hw
Nová generácia konzol nebude ničím unikátna, tvrdí šéf Platinum Games

Nová generácia konzol nebude ničím unikátna, tvrdí šéf Platinum Games
14:37, 19.06.2019

Svojho času, sa pri termíne "herná konzola" každému okamžite vybavil istý unikátny hardware. Všetky herné mašinky, ktoré sa priamo netýkali možností nekonečnej modifikácie, teda niečo ako PC, sa v histórii dokázali presadiť s istou gráciou osobitosti a nech už mali výkon akokoľvek od seba odlišný, záruka exkluzivít a punc jedinečnosti (napríklad v zmysle ovládania) ich povyšoval na novú úroveň.

Od čias príchodu posledných dvoch generácií, sa však konzole začali čoraz viac podobať na stolné počítače a s tým pochopiteľne prišiel aj postupný odliv originality, v zmysle interných čipov a vnútorností. Z historického hľadiska sa dnes preto pozeráme s najväčšou pravdepodobnosťou na príchod definitívne poslednej generácie zástupcov slova "herná konzola", ktorých nevyhnuteľnosť konca stojí a padá na rozmachu streamovania softwaru priamo do vašich domovov. Dokáže si však táto, posledná pomyselná bodka za jednou epochou, zachovať aspoň kúsok nápaditosti?

Podľa slov šéfa japonského štúdia Platinum Games to tak nebude. Atsushi Inaba sa mal možnosť pozrieť na súčasné devkit krabice od SONY a Microsoftu, aby prišiel s názorom, že ide zase len o to isté s lepším výkonom a pár úpravami. Nemáme vraj čakať nič iné, než model vylepšeného PC, ktoré si spomínané firmy označkovali svojím logom. Neho samého to mrzí, keďže práca na špecifickom HW ho v minulosti napĺňala a dnes už je to len o vykrádaní desktop trhu.


DALŠÍ

CGwillWin