Valve vydalo vlastní verzi populárních Auto Chess

Valve vydalo vlastní verzi populárních Auto Chess
15:45, 16.06.2019

Před nedávnem jsme si mohli na blogu Valve, respektive týmu, který stojí za vývojem Doty 2, přečíst, že si udělali výlet do Číny, kde navštívili vývojáře nejoblíbenějšího módu pro Dotu, Auto Chessu. Tenkrát se zmínili o tom, že Drodo Studios jejich nabídku na spolupráci nepřijali, neboť mají vlastní plány, jimiž je samostatná hra Auto Chess: Origin, která je momentálně dostupná pro Android a iOS. Verze pro PC je taktéž v plánu, ale tady přichází trochu nečekaně zrada - bude dostupná exkluzivně pro Epic Store. Well played.

Nemusíme se divit, že ve Valve nezaháleli, a přišli s vlastní mutací, kterou nazvali Dota Underlords. Principiálně Underlords kopírují gameplay mechaniky AC, takže pokud vás onen mód baví, určitě DU dejte šanci. A jestli nevíte o co jde, jedná o multiplayerovou taktickou tahovku šmrncnutou RPG prvky, která se šachy vlastně nemá společného skoro nic. Na výsledek některých kol může mít poměrně velký vliv náhoda, ale vesměs jde o to, jak dobře si budete umět namíchat svoji sestavu hrdinů a jak umíte reagovat na strategii nepřátel (jelikož jim můžete koukat pod ruku, je to celkem mindgame).

Underlords je momentálně ve fázi polouzavřené bety - přístup do ní mají všichni majitelé letošního Battle Passu. Takže skoro všichni hráči Doty. A dle toho co můžeme vyčíst v herním nastavení se počítá i s mobilními verzemi. Nám nezbývá než popřát Valve hodně štěstí, doufáme že nevymyslí nějaký nesmyslný model mikrotransakcí a neskončí jako Artifact, tedy karetní gamesa opět ze světa Doty, kterou nikdo nehraje.

DALŠÍ

CGwillWin