akce
Taktická stealth na kajaku? Tak to je Phantom: Covert Ops!

Taktická stealth na kajaku? Tak to je Phantom: Covert Ops!
09:16, 13.06.2019

Pre trio herných VR headsetov značky Oculus, teda jak Rift, S, tak slobodnejší Quest, sa na tento rok chystá jedna skutočne originálna hra. Za názvom Phantom: Covert Ops, by si niekto mohol predstavovať ďalšiu bežnú vojenskú akciu s pár slušnými nápadmi, čo však vo výsledku nemusí byť hneď automaticky pravda.

Tento rýdzo taktický projekt z pohľadu virtuálnej reality je totižto akousi kombináciou jazdy v kajaku, s vojenskými postupmi eliminácie nepriateľov. Určite si už asi viete predstaviť, ako náročné je načasovať útok v pohybujúcom sa predmete a zvlášť, ak sa jednou rukou snažíte ovládať plavidlo a tou druhou strieľať presne a v tichosti. Tento zaujímavý mix hrateľnosti si berie na ramená spoločnosť nDreams a z dojmov samotných novinárov, ktorým sa v L.A. dostalo možnosti zahrať si demo, je badať viac nadšenia než by sme si mohli myslieť.

Phantom: Covert Ops nie je totižto ani náhodou bežnou akčnou hrou, ktorá dávkuje porcie adrenalínu len aby zakryla technické nedostatky. V tomto prípade ide o formu šachovej partie odohrávajúcej sa na vodnej hladine, kde jeden omyl znamená smrť a následné opakovanie. Práve taktika, pozorovanie pohybujúcich sa prekážok a konečné určenie správneho postupu, činí z tejto značky potencionálny VR hit tohto roku. Budeme sa tešiť a možno dúfať v neskorší port aj na iné zariadenia zo segmentu virtuálnej reality.


DALŠÍ

CGwillWin