akce
Destiny 2 dostane nové rozšíření, F2P verzi a cross-save podporu

Destiny 2 dostane nové rozšíření, F2P verzi a cross-save podporu
23:57, 06.06.2019

Odpolední únik informací ohledně druhého Destiny se až na jednu výjimku potvrdil. Destiny 2 dostane v první řadě nové rozšíření Shadowkeep, které vyjde na PC i konzolích PS4 a Xbox One 17. září/septembra letošního roku. Hráče vezme na měsíc, kde si nás čeká nová kampaň, nové mise, questy, zbraně, raid a známý Eris Morn. Destiny 2: Shadowkeep bude k dostání za 35 euro.

Ve stejný den jako Shadowkeep vyjde i free-to-play verzi Destiny 2 s názvem New Light. Ta nabídne kromě základní hry i první rok dodatečného obsahu (rozšíření Osiris, Warmind a PvPvE režim Gambit) a bude tedy ideální pro někoho, kdo by chtěl s Destiny 2 začít.

Další zpráva se týká PC verze, která rovněž 17. září/septembra opustí klient Battle.net a vyjde místo toho na Steamu. Váše charaktery a postup se automaticky přesunou také. Bližší podrobnosti o provedení této změny vývojáři sdělí v průběhu léta. Pokud se tomuto kroku divíte, tak jde o následek ukončené spolupráce mezi vývojáři z Bungie a vydavatelem Activision/Blizzard. Práva na značku Destiny zůstala v rukou Bungie.

Poslední novinka přináší informace o funkci cross-save. Díky ní si budete moci s jedním účtem zahrát Destiny 2 na PC, Xboxu One, PlayStationu 4 nebo streamovací platformě Google Stadia. Původně se spekulovalo o tom, že z této sestavy vypadnou kvůli neochotě Sony hráči na PS4.

Nakonec ale došlo mezi Bungie a Sony k dohodě, která má za následek cross-save i na této platformě. Podle informací Jasona Schreiera došlo k finálnímu rozhodnutí pouhý den před oficiálním oznámením této novinky, což jen dokazuje, že nebylo v tomto směru nic jisté. Jasné ovšem je, že tu Destiny 2


DALŠÍ

CGwillWin