Cuphead přinese na Switch Xbox Live

Cuphead přinese na Switch Xbox Live
08:43, 21.03.2019

Microsoft s Nintendem se poměrně hodně kamarádí a jejich spojenectví nese pomalu ovoce pro hráče. Tou nejnovější je zpráva ze včerejší Nindies Showcase, kde bylo oznámeno, že pekelně těžká plošinovka Cuphead dorazí na Switch. Už v prezentaci padlo několikrát díky Microsoftu a slova jako "friends at Microsoft" byla párkrát zopakována.

Podstatné je, že spolupráce na Cuphead není pouze v tom, že hru MS "pustí" na Switch. Ale poslouží také jako zkušební titul k aktivitám Microsoftu, který se rozhodl přinést Xbox Live na Switch, což jsme doposud stále nevěděli, co přesně znamená. Nyní víme, že Cuphead někdy později po vydání na Switch (hra vyjde 18.4.) obdrží update, který přinese podporu Xbox Live do hry. Což znamená včetně achievementů a využívání Xbox Live služby pro cross-play mezi platformami (i když to vlastně cross-play nebude, protože to bude v rámci Xbox Live).

Nutno dodat, že Cuphead není první. Vloni Minecraft přinesl Achievementy na Switch a umožnil cross-play, ale nijak se tehdy nemluvilo o Xbox Live jako takovém. Bude zajímavé sledovat, jak proběhne implementace a celé zapojení Xbox Live. Cuphead pravděpodobně bude zkoušet vody, aby nastavilo standard pro ostatní hry, které dorazí později. Tato spolupráce dvou herních gigantů je hodně zajímavá a těšíme se co z toho vyplyne.


DALŠÍ

CGwillWin