hw
recenze
Razer Phone 2

Razer Phone 2 - recenze
Razer Phone 2 - recenze
10:40, 11.05.2019

Verím, že hardvér značky Razer netreba našej komunite zvlášť predstavovať. Zelený troj-had už vyše 14 rokov zásobuje náročných hráčov kvalitným príslušenstvom, počnúc od myší či slúchadiel, až po samotné herné počítače. Do sféry mobilných telefónov sa však Razer rozhodol prispieť až v roku 2017, kedy predstavil svoj debutový Razer Phone. Ten medzi rovesníkmi nepochybne vynikal vysokokapacitnou 4000mAh batériou, ôsmimi gigabajtami operačnej pamäte a procesorom Qualcomm Snapdragon 835. Dokopy tak tieto komponenty zaručovali slušný herný stroj vo vašom vrecku. Konkurencia je však silná a Razer tak pochopil, že musí nový model obohatiť o niekoľko užívateľsky priaznivejších prvkov a samozrejme upgrade-núť vnútro. A tak ho tu máme - Razer Phone 2.

Klik pro zvětšení (Razer Phone 2 - recenze)

Dizajn

V roku 2018 sme boli všetci svedkami zrodu nového trendu v zužovaní horného a dolného okraju displejov smartfónov a to najčastejšie v podobe takzvaného výrezu alebo teda "notchu". Razer však svojej novinke na prvý pohľad nápadné okraje ponechal a to z jediného veľmi užitočného dôvodu, ktorým sú reproduktory. Tieto dva stereo-reproduktory sú naozaj výborné, veľmi hlasné a pri sledovaní akéhokoľvek filmu, počúvania hudby, či hraní hry, si zvuk dokážete užiť ako na žiadnom inom zo smartfónov dnešnej doby. Navyše, sú na rozdiel od reprákov svojho staršieho brata vodotesné a tak si herný zážitok doprajete naozaj kdekoľvek.

Naopak celosvetového trendu sa Razer držal v dizajne zadnej steny, ktorá je tu po novom celosklenená a podporuje bezdrôtové nabíjanie Qi. Ostávajúc pri zadnej stene je dôležité spomenúť aj samotné logo v jej hornej polovici, ktoré je tentokrát RGB podsvietené a slúži aj ako notifikačná dióda-resp. bliká ak máte zmeškanú správu, či hovor a podobne. K jej prispôsobeniu slúži samostatná aplikácia "Chroma", v ktorej si vieme okrem farebného prevedenia loga, zvoliť napríklad nakoľko sme ochotní obetovať kapacitu batérie za "štýl" - teda dýchanie, či stále svietenie loga.

Klik pro zvětšení (Razer Phone 2 - recenze)

Klik pro zvětšení (Razer Phone 2 - recenze)

Špecifikácia

Pomerne ťažké 220 gramové hliníkové telo obsahuje aktuálne tie najlepšie dostupné komponenty a to: osem-jadrový procesor Qualcomm Snapdragon 845 s integrovanou grafickou kartou Adreno 630, 8 gigabajtov operačnej pamäte, skutočne veľkú 4000 mAh batériu a unikátny 5.72 palcový displej. Slovo unikátny má v tomto prípade ozajstné opodstatnenie, nakoľko hovoríme o 120 hertzovom 1440 x 2560 displeji. Hry a vlastne akýkoľvek vizuál sú tak plynulé, ako to poznáme keď presadneme od 60Hz monitora k hernej 144-ke. Internú pamäť tvorí v základe 64GB úložného priestoru, no máme možnosť rozšírenia SD kartou až na 512 gigabajtov. S trendom kráča Razer aj v problematike audiojacku, ktorý tu absentuje a jediným vstupom je USB-C. V balení však nájdeme populárnu redukciu z audiojacku.

Klik pro zvětšení (Razer Phone 2 - recenze)

Fotoaparát

Zadnú stenu obohacujú nad žiarivým logom aj dva 12 megapixelové fotoaparáty - jeden širokouhlý 25mm s clonou f/1.8 a druhý f/2.6 s dvojitým optickým zoomom. Kvalita fotografií je obstojná a spomienku nimi zachytíte bez problémov, avšak ak očakávate hlbšie fotografické vyžitie, myslím si že Razer ešte má čo zlepšiť. Predný fotoaparát ponúka 8 megapixelový výstup s pevnou clonou f/2.0. Video zhotovíte prednou kamerou vo Full HD 1080p a to v tridsiatich až šesťdesiatich fps a v zadu v 2160p podobne až v 60 fps.

Nasledujúce fotografie sú zhotovené zadným fotoaparátom v automatickom režime a bez akýchkoľvek úprav:

Klik pro zvětšení (Razer Phone 2 - recenze)

Klik pro zvětšení (Razer Phone 2 - recenze)

Klik pro zvětšení (Razer Phone 2 - recenze)

Bližšie bežnému používateľovi?

Je vidieť že Razer sa od svojho prvého modelu pohol smerom k širšiemu publiku a pridal niekoľko zaujímavých prvkov akými sú napríklad bezdrôtové nabíjanie a vodotesnosť. Stále ide o smartfón venovaný hráčom (za čo sme samozrejme radi), no prevláda uňho praktickosť na úkor dizajnu, čo môže pri dnešných konkurenčných kúskoch niekoľkých záujemcov odradiť. Ak je vám však "tehlový" dizajn s veľkými reprákovými okrajmi príťažlivý, ide určite o výborný herný stroj s veľkým výkonom, naozaj kvalitným zvukom a slušnou výdržou batérie.

Klik pro zvětšení (Razer Phone 2 - recenze)

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Razer

Klik pro zvětšení (Razer Phone 2 - recenze)

DOBRÉ
75%
CZECHGAMER

CGwillWin