Studio Telltale končí, nových adventur se už nedočkáme

Studio Telltale končí, nových adventur se už nedočkáme
03:12, 22.09.2018

Jako blesk z čistého nebe bylo zveřejněno prohlášení herní společnosti Telltale Games, ve kterém vedení firmy oznámilo, že zavírá krám. Velká část týmu byla již propuštěna, což zároveň znamená konec téměř všech rozpracovaných projektů, mezi nimiž byly druhé sezony adventur The Wolf Among Us a Game of Thrones nebo titul z univerza Stranger Things. Ve studiu bude i nadále na nějaký čas pracovat 25 zaměstnanců, kteří se pokusí vyřešit pohledávky vůči ostatním partnerům. Otazník zatím visí nad rozběhnutou závěrečnou sérií The Walking Dead.

Právě díky adventuře na motivy tohoto slavného seriálu zažilo studio svůj rozkvět. Kromě několika sezon The Walking Dead jsme se dočkali řady lepších či horších příběhových adventur, které ale postupně díky malému množství inovací a stále stejnému receptu upadly do průměru. Nic na tom přitom nezměnila ani sázka na slavné značky jako Batman, Guardians of the Galaxy nebo Borderlands.

Právě rychlý a masivní rozkvět studia následovaný stagnující kvalitou, sázkou na kvantitu a sníženým zájmem ze stran hráčů pravděpodobně zlomil celému studiu vaz. Další podrobnosti budou dozajista postupně vyplouvat v následujících dnech. Na samotném konci studia to ale už nic nezmění. Minimálně dokončení příběhu The Walking Dead bychom ale vývojářům přáli, protože právě s touto sérii si bude většina z nás Telltale vždy spojovat.


DALŠÍ

CGwillWin