recenze
Genesis Nitro 550

Genesis Nitro 550 - recenze
Genesis Nitro 550 - recenze
00:00, 01.09.2018

Ľudská bytosť je tvor od prírody pohodlný a aj keď by sme samozrejme našli pár percent takzvaných hrdinov naše civilizácie, čo sa dokážu vyspať aj na rozlámanej skale s prímesou sklenej vaty, stále sme to my ako delegácia všetkých lenivcov sveta, čo chce sedieť a ležať ako samotní bohovia. Máme to jednoducho zakorenené v našich zadkoch a ak si k tomu ešte prirátame segment videohier a všetkého okolo nich, je jasné, že svoj obľúbený titul si asi ťažko dokážeme užívať zhrbený a sediac na tvrdom hrachu. V tejto súvislosti som bol ostatne nedávno oslovený známou spoločnosťou Genesis, ktorá už nejaký čas tvorí profesionálne herné kreslá aj pre náš trh, aby som skúsil to svoje pevné pozadie zasunúť do nového obalu. V tomto prípade mi bola odporúčaná stolička zo série Nitro a kódovým označením 550. Poďte sa teda spoločne so mnou pozrieť, čo dokáže porobiť s vaším kufrom.

Pri skladaní neprišlo k žiadnym neplánovaným úrazom, tento status samozrejme nezahŕňa efekt padajúcich gatí a kvapiek potu.

Klik pro zvětšení (Genesis Nitro 550 - recenze)

Začnime pekne od koliesok, respektíve od materiálov použitých pri stavbe tohto produktu. Zmes tvrdého plastu tu je umne prekladaná kovovými výstuhami tam, kde je to potreba (hlavný pohyblivý piest vrátane pavúka a mechanizmu pod sedadlom) a všetko prechádza do kombinácie koženky a príjemného textilu. Nejedná sa teda o žiadnu stoličku na jednu sezónu, ktorá by neprežila ani tvrdší test od partie opilcov, čo by na nej chceli otestovať zjazd po schodoch. Kovové časti majú už na prvý dotyk dostatočnú váhu a už len tento fakt budí dobrý pocit z opory, ktorá má bezpečne nosiť vaše telo. Spomínané kolieska sú z lešteného plastiku a samozrejme ich otočná časť je kovová tak, aby sa mohli s istotou pripojiť k jednotlivým častiam pavúka. Komu sa často stáva, že počas hrania alebo čohokoľvek, čo vykonáva na kreslách, mu z rúk lietajú tekutiny rôznych zložení, tak bude asi smútiť, pretože samotný prebal vrchnej časti chrbtovej opierky sa dá síce z časti odzipsovať, ale celý prebal dole nedáte a to platí aj o sedacej časti.

Balenie obsahuje aj jednoduchý návod, s ktorým toto kreslo poskladá aj úplný začiatočník. Obsahom je aj kvalitný skrutkovač na príslušné šrauby.

Klik pro zvětšení (Genesis Nitro 550 - recenze)

Od materiálov sa môžeme teraz presunúť k jednej z najväčších devíz 550-tky, a to sekvenčným sklápaním opierky. U konkurencie je samozrejme široký priestor variácií a uhlov, ako si zadnú časť stoličky posunúť hore či dole, avšak séria Nitro ide doslova na hranicu únosného a v sekunde sa môže zmeniť z kresla na akúsi posteľ. S nadšením som túto funkciu potreboval okamžite, ako to len bolo možné, vyskúšať a hodil som sa bez akejkoľvek prípravy k zemi. Keďže moja telesná váha nepatrí zrovna k spodnej hranici priemeru (Né číčo, to je můj dortík!), pocit z akejsi bezpečnosti sa okamžite vytratil a moje nohy túžili byť priklincované k podlahe. Netuším, aké to je skúšať túto funkciu s inou telesnou schránkou, avšak spať na hernom kresle 550 zo série Nitro by som ja osobne asi nemohol, skončilo by to totižto masívnym opuchom mozgu po páde na hrdlo načatej fľašky rumu značky Zacapa (táto reklama síce nebola platená, avšak stačí jeden mail a všetko môže byť inak). I tak musím samozrejme kvitovať tento aspekt kresla s pozitívnym ohľadom, keďže som ho videl v akcii na vlastné oči u mladšieho brata, ktorý si akési prelomenie chrbta a natiahnutie svalov po tvrdom kole vo Fortinte rozhodne užíval.

Ten diplom na stene tam nie je len na to, aby hranou rámu chytal prach!

Klik pro zvětšení (Genesis Nitro 550 - recenze)

Konečne sa dostávame aj ku klasickej odpovedi na obligátnu otázku z medicínskeho pléna. Do akej miery je lepšie vlastniť kreslo s bedrovou oporou, než si sadnúť na kus studeného betónu v roztrhaných trenkách uprostred marca? Nie som síce tá pravá a vyvolená osoba, ktorá by mala na takéto vecné otázky právo reagovať, avšak práve predmet tohto testu obsahuje hneď dve, na dotyk príjemné vylepšenia. Jednak je to opierka záhlavia, ktorú si môžete ale aj nemusíte nasadiť na vrchnú časť kresla, a potom oveľa dôležitejší bedrový vankúš na výškovo nastaviteľných trakoch. Aj ten teoreticky môžete hodiť susedovi cez plot, alebo svojmu psovi na hranie, avšak ochudobnili by ste sa tak o výborného pomocníka počas dlhých hracích sedeniach pred svojou milovanou hrou. Práve druhá menovaná opora je totižto úžasným asistentom pre každého, kto má stále rád svoj chrbát a potrebuje ho udržať čo najdlhšie v zdravom stave. Jednoduchým pohybom ruky si môžete tento vankúš dať do ideálnej polohy tak, aby forma vášho sedenia zodpovedala potrebám medzinárodnej zdravotníckej organizácie a pokojne ďalej valiť skóre v tej či onej hre.

Kto má ruky natiahnuté ako opica, nemusí smútiť, opierky na horné končatiny sa dajú tiež výškovo regulovať.

Klik pro zvětšení (Genesis Nitro 550 - recenze)

Testovať Genesis Nitro 550, a vôbec uvažovať o dôležitosti pohodlia našich sedacích ústrojenstiev, bolo pre mňa osobne po dlhej dobe zase zaujímavou skúsenosťou. Jednak som sa dozvedel, ako dôležité je vybrať si to najlepšie krytie pre svoje pozadie, nech už len píšete stĺpiky do rubriky o varení, alebo recenzujete ďalekonosné jadrové hlavice, a potom som si konečne uvedomil, že na improvizovaný spánok nám v dnešnej dobe stačí hybrid medzi kreslom a posteľou. Genesis vám toto všetko ponúka za necelých 160 Eur a navyše garantuje nadpriemernú spokojnosť vašich sedacích nervov, a to aj pri dlhých herných sezónach. Spomínaná cena môže možno u niekoho evokovať nižšiu kvalitu (dobre viem, aké sumy sa v tomto segmente posledné roky vyskytujú), avšak nenechajte sa v tomto ohľade odradiť. Produkt samotný je totižto kvalitou na vysokej nohe a tá sa navyše dá ohnúť do vami požadovaného uhla.

Odporúča osem z desiatich zadkov priemernej veľkosti.

Klik pro zvětšení (Genesis Nitro 550 - recenze)

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Nitro 550 - recenze)


CGwillWin