Známý navigátor odhalil novou rallye hru od Codemasters

Známý navigátor odhalil novou rallye hru od Codemasters
01:08, 09.08.2018

Fanoušci rallye závodů budou mít dozajista ještě v čerstvé paměti jméno Phil Mills. Tento britský navigátor získal v seriálu WRC řadu úspěchů po boku známého showmana a skvělého jezdce Pettera Solberga. Dvojice spolu slavila celkem 13 vítězství a především také titul v celkovém hodnocení šampionátu v roce 2003. Není se proto divit tomu, že si vývojáři ze studia Codemasters vybrali pro namluvení své nové hry z rallye prostředí právě Millse.

I pro samotné navigátora šlo určitě o zajímavou zkušenost, a proto se nebál o svém zážitku pochlubit na Facebooku Na tom by zas tak nic překvapivého nebylo, kdyby nějaká chystaná rallye hra od Codemasters byla již v tuto chvíli oznámena. Jenže není, takže jde o solidní překvapení. Mills poté svůj příspěvek smazal, ale to už bylo vše zaznamenáno. Nejde přitom o pouhé tvrzení, že v Codemasters dělají na nové rallye hře.

Bývalý navigátor toho odhalil mnohem více. Dozvěděli jsme se například, že ona nová hra bude odhalena za šest týdnů, což znamená, že bychom se oficiálního oznámení měli dočkat koncem září/septembra. Výsledný titul by měl poté vyjít začátkem příštího roku. Co by ale ta rallye hra mohla být. Samozřejmě se nabízí DIRT 5, ale Mills rovněž uvedl, že půjde o titul, který bude mít velice blízko k reálnému zážitku. Proto se většině fanouškům na fóru okamžitě vybavilo pokračování DIRT Rally, což by rozhodně také dávalo smysl.

Mohlo by ale rovněž jít o oficiální WRC hru. Práva na herní adaptaci reálného šampionátu dlouhá léta vlastní společnost BigBen Interactive, která nejprve práci na sérii svěřila studiu MIlestone a poté francouzským vývojářům ze studia Kylotonn Games. Právě francouzští vývojáři ale na tento rok namísto WRC pracují na V-Rally 4, takže by mohl s WRC vyrukovat někdo úplně jiný. A proč ne zrovna Codemasters, jež mají s rallye hrami i licencovanými tituly bohaté zkušenosti.

Klik pro zvětšení (Známý navigátor odhalil novou rallye hru od Codemasters)




DALŠÍ

CGwillWin