hw
Atari VCS spustilo predobjednávky, stále však nikto nevie čo vlastne ponúkne

Atari VCS spustilo predobjednávky, stále však nikto nevie čo vlastne ponúkne
20:22, 30.05.2018

Atari sa chce silou mocou vrátiť do sféry výroby a vlastnej distribúcie hardware zariadení. Nie len že čoskoro začnú predávať akési modernizované verzie svojich starších strojov, ale navyše na rok 2019 chystajú plnohodnotnú konzolu/PC s názvom VCS.

Klik pro zvětšení (Atari VCS spustilo predobjednávky, stále však nikto nevie čo vlastne ponúkne)

Klik pro zvětšení (Atari VCS spustilo predobjednávky, stále však nikto nevie čo vlastne ponúkne)

Tá sa prostredníctvom známej služby Indiegogo začala sama núkať vrámci predobjednávok (sú dostupné dve varianty v limitovanej edícii s rôznych obsahom), a už teraz do nej investovalo cez 6 000 hráčov/zberateľov. Toto číslo je síce pekné, ale z globálneho pohľadu vlastne nič neznamená, keďže nedokáže pokryť náklady ani len na samotný papierový prebal konzol.

"Atari VCS poskytne fanúšikom veľa slobody na hranie hier, streamovanie, prepojenie a prispôsobenie ich vlastných skúsenosti, ako nikdy predtým nezažili. Celý team Atari tvrdo pracuje na dodaní tejto jedinečnej platformy a nemôže sa už dočkať dňa, kedy ju fanúšikovia dostanú do rúk. Odteraz budeme mať už len vzrušujúce odhalenia a oznámenia, takže zostaňte naladení! " Povedal Atari CEO Michael Arzt

S touto nadsádzkou sa totižto musím obrátiť na vedenie PR kampane okolo VCS, ktoré mlčí ako politik päť minút po prevalení nejakej kauzy. Síce tušíme čo VCS po technickej stránke dokáže (AMD procesor s Radeon Graphics technológiou, podpora 4K, HDR, a 60fps, WiFi, Bluetooth 5.0, a USB 3.0), avšak stále nemáme ani šajn o aké hry budeme na novom Atari eShope zakopávať. Okrem samozrejme už ohlásených HD návratov klasík ako Asteroids, Centipede, Breakout, Missile Command, Gravitar a Yars’ Revenge. Máme tu však minimálne novú sadu fotografií, reklamu a jednu promo citáciu zo strany vedenia. Takže máme aspoň čo pozerať a čítať.


DALŠÍ

CGwillWin