Séria Deus Ex nekončí avšak na ďalší diel si nejaký čas počkáme

Séria Deus Ex nekončí avšak na ďalší diel si nejaký čas počkáme
19:24, 28.11.2017

Square Enix je už dlhší čas bombardované rôznymi otázkami ohľadom ich série Deus Ex, ktorá sa v minulom roku dočkala poslednej časti s podtitulom Mankind Divided. Pointa sa točí samozrejme okolo údajného rozhodnutia producentov uložiť túto IP k ľadu a ďalej sa jej nevenovať, čoho dôsledkom mala byť slabá predajnosť a nenaplnené očakávania práve po vydaní Mankind Divided.

K celej situácii sa konečne vyjadrili aj kompetentný a to priamo CEO Yosuke Matsuda, ktorý pre server Gamesindustry podal nasledujúce hlásenie. Séria Deus Ex rozhodne nekončí ale v súčasnosti s ňou nieje manipulované s cieľom vytvoriť ďalší diel. Nieje to dôsledok jej slabého predaja, ale len strategických operácií okolo iných značiek, ktoré Square Enix práve pripravuje (tie neohlásené). Autorom z Eidos Montreal teda nebol odopretý vývoj nového Deus Ex, keďže práve pracujú na nešpecifikovanej značke zo sveta Avengers, ktorú vyvíjajú po boku štúdia Crystal Dynamic.

Fanúšikom epických príbehov Adama Jensena teda nemusí byť smutno, jeho čas nastane zase o pár rokov a dúfajme, že návratom do sveta sci-fi RPG zavrie pusu všetkým pochybovačom.


DALŠÍ

CGwillWin