Na scénu se vrací arkádové závody World of Speed

Na scénu se vrací arkádové závody World of Speed
22:39, 24.09.2017

Možná si vzpomínáte, když v roce 2014 oznámilo studio Slightly Mad závody World of Speed, které měly být jakousi arkádovou free-to-play odnoží Project CARS. Potřebné finance na vývoj měl obstarat ruský vydavatel My.com, jenž stojí například za Armored Warfare od Obsidianu nebo Warface od Cryteku. Od konce loňského roku jsme ale o hře neslyšeli žádné nové informace, což nevěstilo nic dobrého.

Před časem se ale poměrně nenápadně objevilo World of Speed na Steamu v rámci Early Accessu. Hra tak kupodivu stále žije a je ve vývoji. Ten již ale nemají na starost autoři Project CARS a Need for Speed: Shift, nýbrž americké studio Saber Interactive, které v nedávné době vyprodukovalo arkádový basketbal NBA PLAYGROUNDS a v současnosti vyvíjí simulátor Spintires: MudRunner. Důvody rozchodu původních vývojářů s vydavatelstvím My.com neznáme, ale již v minulosti prosakovali zprávy o odlišných vyzích obou subjektů, jenž mohli být důvodem k ukončení spolupráce.

Aktuálně si můžete World of Speed pořídit na Steamu za necelých 10 eur, nebo počkat na finální vydání, po kterém bude titul free-to-play. Pokud se novým vývojářů podaří hru zdárně dokončit a posléze rozumně nastavit platební model, mohlo by se jednat přinejmenším o pohodovou a volně dostupnou multiplayerovou arkádu, kterých není na trhu zrovna mnoho.

Klik pro zvětšení (Na scénu se vrací arkádové závody World of Speed)


DALŠÍ

CGwillWin