Hellblade má zákeřnou funkci co smaže váš save

Hellblade má zákeřnou funkci co smaže váš save
14:11, 08.08.2017

Dnes vycházející Hellblade: Senua's Sacrifice (PS4, PC) je velkým tématem těchto dní. Recenzenti ji velice chválí, protože se zaobírá tématem psychózy, a to si často velké AAA hry nedovolí. Prý dokáže navodit opravdu tíživou atmosféru psychické nemoci a toho čím hlavní postava prochází. Ne nadarmo si tedy v době psaní odnáší na Metacritic skóre 81 a na Opencritic 79. Když pouze Jim Sterling hru absolutně sestřelil, protože na jejím konci ho postihl hru rozbíjející bug (špatný checkpoint vedoucí k nemožnosti splnit úkol).

Ale to není vše, co Hellblade staví dnes do titulků zahraničních webů. Eurogamer právě píše, že hra obsahuje permanentní smrt, pokud ve hře zemřete mockrát. Hra prostě skončí a už nenahrajete checkpoint. Kdy to nastane, ukazuje ruka hlavní postavy, která se postupně pokrývá černými výrůstky. Jakmile výrůstky dosáhnout až k hlavě - Senua zemře - napořád. Ale hra prý není zase až tak obtížná v soubojích, aby to byl častý případ.

Samozřejmě, že to zvedá ze židlí mnoho lidí. Ale také vyvolává zajímavé ohlasy od lidí, kteří to považují za další součást vyprávění a zesílení pocitu, že nemoc hlavní postavy je opravdu smrtelná. Sám musím přiznat, že mě tento prvek velmi odrazuje od koupi hry, protože permadeath nepovažuji za vhodný herní nástroj, jak něčeho docílit (nemluvě o tom, že pravděpodobně půjde "ojebat" přes zálohu savu). Svého herního času si až moc vážím, abych rád něco opakoval jen tak z plezíru. Co na to říkáte vy? Jste ochotni to risknout?


DALŠÍ

CGwillWin