Capcom zverejnil čísla, ako sa mu darilo v poslednom štvrťroku?

Capcom zverejnil čísla, ako sa mu darilo v poslednom štvrťroku?
15:30, 31.07.2017

Japonská a stále populárna značka Capcom, sa rovnako môže pochváliť údajmi o predajnosti, zisku či stratách za posledný meraný štvrťrok, tak ako napríklad nedávno Nintendo a EA. Aj táto firma si nemusí smutne vkladať hlavu do dlaní, keďže jeho vlastné IP fungujú a to v pozitívnom ohľade po stránke financií.

Nárast zisku sa oproti minulému kvartálu zdvihol o celých 13 percent, čo hodilo do kasy cez 7,4 milióna dolárov čistého. Môže zato nepoľavujúca popularita slávnej série Monster Hunter, hlavne dielu XX a takisto veľkolepý návrat hororu Resident Evil, ktorý sa siedmou radovou časťou opäť dostal do sŕdc hráčov, vrátane toho nášho. Na spomínanom zisku sa ale dosť záhadným spôsobom údajne podieľa aj port starého dielu bojovky Ultra Street Fighter II, ktorý na Nintendo Switch prekrýval suchý štart a malý počet hier v nedávnych mesiacoch.

Fakt, že sa táto značka predávala za šialených 25 dolárov, zjavne neodradil milovníkov klasiky, čo sa ukázalo aj na grafe ziskov celého Capcomu. Siedmy Resident Evil atakuje hranicu predaných 4 miliónov kusov, ktorú by tento rok mal pokoriť a naplniť tak očakávania jej vývojárov. V rebríčku popularity by sme našli aj Ultimate Marvel vs. Capcom 3 avšak Capcom sa práve na túto IP spolieha hlavne s ohľadom na ďalšie merané obdobie. Čaká ich uvedenie Marvel Vs. Capcom: Infinite a hlavne Monster Hunter World, od ktorého chcú veľkolepý návrat tejto značky na SONY konzole a úspech v západných krajoch. Uvidíme ako sa im bude dariť.


DALŠÍ

CGwillWin