recenze
Flip Wars

Flip Wars - recenze
Flip Wars - recenze
11:13, 21.10.2017

Konzola Nintendo Switch má už vo svojom portfóliu indie značiek slušnú studnicu obsahu a nie je preto vôbec na škodu sem tam vytiahnuť nejakého toho zajaca z klobúka, to všetko v náhodnom poradí. Naša dnešná recenzia uchopila projekt Flip Wars a ako už jeho názov napovedá, nepôjde o žiadne psychologické dielo hodné komplikovaných rozborov. V skutočnosti je jej promo opis striktne na vlne jednoduchej zábavy v offline a online režime pre viacerých záujemcov (konkrétne štyroch). Stojí však táto desaťdolárová arkáda za váš čas alebo skončí v prepadlisku dejín skôr než sa otočí jedna z farebných plošín? Na to si dáme dnes stručnú odpoveď.

Tri režimy a všetky sú si podobné ako vajce vajcu.

Klik pro zvětšení (Flip Wars - recenze)

Nastolme si tú najideálnejšiu situáciu, ktorá môže Flip Wars povýšiť do úlohy čiastočne zábavnej hry. Nájdete si trojicu hráčov, ktorým nevadí sa zhostiť úlohy akýchsi robotov a hodíte ich do arény, ktorá sa delí na tri špeciálne koncepty, avšak ich odlišnosť je tak minimálna, že splývajú jeden do druhého. Ten základný režim je vlastne odvodený od názvu hry ako takej a počíta s otáčaním plošín v uzavretom priestore pod časovým limitom. Ten, kto dokáže na konci súboja udržať čo najviac plôch so svojou farbou, vyhráva. Aby to bolo aj s prímesou škodoradosti, tak si jeden druhému môžete škodiť vďaka rôznym predmetom a schopnostiam hrdinov. Je to akýsi Splatoon za päť korún, ale na rozdiel od tejto slávnej série si Flip Wars nedokáže na svoju stranu nakloniť nikoho s príčetným úsudkom a prehľadom.

Cena tu nerozhoduje, indie hra môže zabávať aj nudiť a je jedno koľko za ňu autori požadujú.

Klik pro zvětšení (Flip Wars - recenze)

Obsahom sa vývojári takisto nesnažili dostať do knihy rekordov, keďže všetko stojí na dvanástich arénach a všadeprítomnej fádnej palete farieb rovnako výrazných ako pointa tohto "skvostu". Testovanie hry prebehlo za asistencie dobrovoľníkov so syndrómom nepokojnej ruky a aj keď sme do seba naliali všetok alkohol z baru, vrátane neznámej ružovej tekutiny skrytej úplne vzadu, zábava sa točila hlavne okolo špekulovania, či to náhodou nebol šampón. Flip Wars je v mojich očiach nevýrazným pokusom vytvoriť kópiu minihry ala Mario Party, ktorá je však schopná fungovať len za určitých okolností a to navyše len na pár minút. Tých pár bodov, čo si zaslúži, je len za niekoľko svetlých momentov pri slušne navrhnutých rozdieloch medzi prírodnými živlami začlenenými do arén. Nestojí však ani zlou náhodou za investíciu v súčasnej ani inej cenovej relácii a ak snáď niekedy bude možné si ju stiahnuť zadarmo, tak nad tým radšej bedlivo pouvažujte.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti ConQuest entertainment a.s.

Klik pro zvětšení (Flip Wars - recenze)

Recenzovaná verze: Nintendo Switch

PC hry pro vás testujeme na sestavě LYNX

Klik pro zvětšení (Flip Wars - recenze)

(@_@;)
20%
CZECHGAMER
Predražená a nudná minihra bez invencie, ktorú navyše už nikto online nehráva

CGwillWin