hw
Nintendo Switch ponúka pozitívne čísla

Nintendo Switch ponúka pozitívne čísla
14:28, 26.07.2017

Konzola Nintendo Switch sa od tretieho mesiaca tohto roka drží na popredných priečkach predajnosti po celom svete a okrem toho, ako tento fakt podtrháva dôležitosť hybridnej platformy a hlad po nej, zároveň samozrejme teší jej autorov. Nintendo to po fiasku s WiiU jednoducho opäť dokázalo a nielen samotné Switch mašinky, ale aj hry miznú z pultov ako teplé rožky.

Meraný štvrťrok sa práve skončil a za ten sa podarilo poslať do sveta takmer dva milióny kusov konzol. Celkovo sa Switch dostal už na hranicu piatich miliónov (presne je to 4,7 milióna), a tak je skutočne reálna prognóza, ktorú si stanovilo samotné Big "N", že tento rok bude predaných 10 000 000 kusov ich novej konzole. Stačí sa pozrieť na nasledujúce mesiace, kedy vychádza jedna očakávaná exkluzivita za druhou a do Vianoc tu máme také čísla, až nás vykotí z kresla.

Apropo keď už sme u tých hier. Nintendo môže aj na tomto poli sláviť úspech. The Legend of Zelda: Breath of the Wild sa priblížila na hranicu štyroch miliónov predaných kusov celkovo ( 3,92 milióna presne) a Mario Kart 8 Deluxe, čo je ako vieme port WiiU časti, sa dokázal predať viac ako 3,54 milión krát. Úsmev vyčarí aj pohľad na úplne novú IP, ktorú pre Switch zastupuje bojovka ARMS. Jej čísla sú rovnako slušné, keďže sa dokázala dostať cez hranicu jedného miliónu tak ako kompilácia minihier 1-2 Switch.

Switch však nieje jedinou platformou, ktorú samozrejme musí Nintendo tlačiť každému pred oči. Majú stále aj úspešný handheld 3DS (teraz 2DS XL) a toho sa za posledný meraný štvrťrok dokázalo predať takmer jeden milión. Ten si môžete pričítať k ďalším 66 miliónom a máte jasný dôkaz toho, že Nintendo jednak dominuje trhu s prenosnými zariadeniami a zároveň, otvára úplne nový segment tejto oblasti s žiarivým nápisom Switch. Gratulujeme!


DALŠÍ

CGwillWin