Čeští vývojáři už znají svůj rozsudek od Řeckých soudů

Čeští vývojáři už znají svůj rozsudek od Řeckých soudů
16:42, 18.05.2017

O kauze Ivana Buchty a Martina Pezlara snad každý český hráč už v průběhu let alespoň jednou slyšel. Pánové se vrátili do Řecka, kde čelili obvinění za špionáž. Pro Bohemia Interactive totiž letěli před pár lety právě do Řecka, a to sice za účelem nafotit a zdokumentovat různé oblasti a budovy. Mimo jiné byli chyceni při fotografování údajně tajných vojenských objektů a zatčeni za špionáž.

Buchta a Pezlar dostali v Řecku 2,5 roku podmíněně se zkušební dobou. Česká televize s nimi natočila reportáž, odvysílanou dodatečně. Tu si můžete přehrát v archivu ČT. Pánové v ní sdělili, že se jim obrovsky ulevilo a jsou rádi, že nakonec neskončí podruhé za mřížemi, kde jim mohlo v nejhorším případě hrozit až 25 let. Vyčerpávající soudní proces trval dvanáct hodin a do poslední minuty byl prý velmi intenzivní.

Pezlar s Buchtou se do Řecka poletí ještě jednou, a to kvůli svému odvolání. Až se ale budou rozhodovat, kam vyrazí na dovolenou, Řecku se prý rozhodně vyhnou. Rádi by se vrátili k běžnému životu jak brzo to jen půjde, koneckonců ho kvůli soudním tahanicím dost zanedbávali.

DALŠÍ

CGwillWin