Objavil zdrojový kód hry StarCraft a vrátil ho do Blizzardu, sledujte čo zato dostal

Objavil zdrojový kód hry StarCraft a vrátil ho do Blizzardu, sledujte čo zato dostal
08:41, 04.05.2017

Zaujímavý príbeh sa k nám doniesol zo zámoria. Hráč s nickom Khemist49 zakúpil za smiešny peniaz 44 dolárov, prostredníctvom stránky eBay, záhadnú krabicu s nápisom "box of Blizzard stuff“ a nestačil sa čudovať čo v nej našiel. Dostal sa mu do rúk zdrojový kód legendárneho StarCraftu (StarCraft Gold Master Source Code bol stratený celých 20 rokov až ho musel objaviť prostredníctvom aukcie práve náruživý zberateľ) uložený na klasickom CD.

On sám vôbec netušil čo s týmto nálezom robiť a po vlne online diskusií sa mu ozvali právnici spoločnosti Blizzard s prosbou o stretnutie. Na ňom mu následne bolo odporúčané aby samotný disk vrátil ich firme a nepokúšal sa ho predať na čiernom trhu, keďže ide o vysoko cenené duševné vlastníctvo spomínanej spoločnosti. Khemist49 sa zachoval čestne aj keď mal určite šancu na tomto objave značne prilepšiť svojej finančnej situácii.

Klik pro zvětšení (Objavil zdrojový kód hry StarCraft a vrátil ho do Blizzardu, sledujte čo zato dostal)

Blizzard jeho krok náležite ocenil a do začiatku mu poslal kópiu hry Overwatch a kredit 250 dolárov pre ich store. Aby toho ale nebolo málo, zásobili ho rôznym hw vybavením s ich súčasnými ikonami Overwatch a Diablo. Ako si cenia jeho krok ďalej? Pozvali ho na plne hradený pobyt počas ďalšieho BlizzCon eventu, kde bude mať nielen ubytovanie plne preplatené ale dokonca aj strava či nápoje pôjdu na účet Blizzard Entertainment. Je otázne koľko by na predaji samotného CD mohol získať inou cestou, každopádne jeho čestný krok sa mu aj tak vyplatil. Urobili by ste to isté aj vy?


DALŠÍ

CGwillWin